Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

19 de gener de 2021
0 comentaris

De Sant Ferran a Sant Valentí

S’apuja el nivell. Ara, a més de judicialitzar la política i polititzar la sanitat, tenim una nova modalitat: la judicialització de la politització de la sanitat. Tal proesa ha anat a càrrec del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que, com hem sabut aquest matí, ha suspès cautelarment el decret d’ajornament de les arrossinades eleccions al Parlament, de manera que aquestes es “celebraran” (sense ironies) no el 30 de maig, sant Ferra, sinó el 14 de febrer, sant Valentí, demà passat com qui diu.

Els dubtes sobre si era o no convenient fer-les aquest dia van quedar resolts, semblava, quan tots els partits polítics (excepte el PSC, que tampoc recordo que s’hi oposés al cent per cent) van acordar l’ajornament, seguint els molt raonats consells dels experts sanitaris i epidemiòlegs. Personalment sempre he estat a favor de realitzar els comicis en un moment més favorable i no he vist mai en aquella decisió ni un càlcul tacticista dels partits (atès el sorprenent consens) ni un atac a la democràcia o als drets més bàsics de la ciutadania, com s’està dient ara. La galletada d’aigua freda del Tribunal, reaccionant a uns recursos bastant fantasmagòrics, ha tornat a agitar el tema, just quan teníem coll avall que fins el maig no tindríem la cita amb les urnes. Ara tothom aprofita per tornar a dir la seva i enredar de nou al personal. Això no és seriós. Tota la legislatura ha estat deplorable, incloent convocatòria madrilenya, investidures fallides, baixades de pantalons de la mesa, inhabilitacions i disputes entre partits. Com ens hem de veure.

Podria ser acceptable fer les eleccions al 14 de febrer si s’haguessin preparat les mesures que fa tan de temps s’estan suggerint (votacions electròniques, millores del vot per correu, eleccions en més d’un dia), però el més calent és a l’aigüera. Quan siguem independents (serà aviat, no? ho suplico) aquestes coses ja no passaran. Tampoc hi hauran tribunals que destarotin les decisions preses pels representants democràtics de la societat. Mentrestant, ens faran anar de sant Ferran a sant Valentí, com qui va d’Herodes a Pilat. És el nostre particular calvari.

[Imatge: pratique.fr]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!