Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall i Camps

Les entrevistes de Soler Serrano

2

La mort de l’històric periodista radiotelevisiu Joaquín Soler Serrano ens ha permès saber que podem accedir a les seves famoses entrevistes A fondo gràcies a Youtube.

A això m’he dedicat aquest vespre: a rendir el meu particular homenatge al recordat professional dels anys setanta, tot escoltant l’entrevista que durant més d’una hora va fer el 1976 a Josep Pla. Trossejada en nou segments (servituds de la tecnologia informàtica, imagino), la xerrada serveix a Soler Serrano per preguntar a l’escriptor empordanès sobre la vida, els estudis, els viatges, els altres escriptors, les dones, la gent, el paisatge…, i per a tot té Pla una resposta: seca, múrria, irònica… No falten els tòpics més planians, les cigarretes i la boina.

Seixanta minuts d’excel·lent periodisme, de mesurades preguntes i d’agudes respostes. Una vegada més, he de rendir-me a l’evidència de que qualsevol temps passat fou millor, com digué aquell poeta, i que ja no hi ha escriptors com Pla ni, naturalment, periodistes com Soler Serrano.

Publicat dins de Cultura | Deixa un comentari