Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

8 de setembre de 2010
2 comentaris

Les entrevistes de Soler Serrano

La mort de l’històric periodista radiotelevisiu Joaquín Soler Serrano ens ha permès saber que podem accedir a les seves famoses entrevistes A fondo gràcies a Youtube.

A això m’he dedicat aquest vespre: a rendir el meu particular homenatge al recordat professional dels anys setanta, tot escoltant l’entrevista que durant més d’una hora va fer el 1976 a Josep Pla. Trossejada en nou segments (servituds de la tecnologia informàtica, imagino), la xerrada serveix a Soler Serrano per preguntar a l’escriptor empordanès sobre la vida, els estudis, els viatges, els altres escriptors, les dones, la gent, el paisatge…, i per a tot té Pla una resposta: seca, múrria, irònica… No falten els tòpics més planians, les cigarretes i la boina.

Seixanta minuts d’excel·lent periodisme, de mesurades preguntes i d’agudes respostes. Una vegada més, he de rendir-me a l’evidència de que qualsevol temps passat fou millor, com digué aquell poeta, i que ja no hi ha escriptors com Pla ni, naturalment, periodistes com Soler Serrano.

  1. Jordi, també es poden veure en DVD, no sé si totes però sí moltes. L’entrevista a Josep Pla també l’he vista fa poc, i en efecte és deliciosa. El protagonista és sempre l’entrevistat.
    Salutacions cordials
    M A Moyà 

  2. t’has passat una mica, Jordi. No és cap demèrit per a Pla i per Soler Serrano admetre que les entrevistes de l’Espinàs eren també molt sucoses i originals, que escriptors com Monzó, Cabré, Rodoreda, etc., etc., etc. són també de gran categoria. Compte amb els mites que poden ser excloents!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!