Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall i Camps

Imparables cap al Parlament

3

Avui, primàries a Solidaritat Catalana. Un procés que ha permès als seus adherits decidir les candidatures a les properes eleccions parlamentàries de forma democràtica, sense que una cúpula, una camarilla o un líder ho decideixin per l’article 26 (el de l’engonal).

Pel que fa a Tarragona, cap incidència remarcable a l’Hotel Ciutat de Tarragona. Una desfilada constant de gent ha acudit a votar a les quatre meses instal·lades per fer-ho, superant la participació el 50%. Un escrutini més ràpid del previst en un principi ha donat com a resultat que el cap de llista per la demarcació serà Hèctor López Bofill, el brillant catedràtic, incisiu articulista i imparable poeta, que amb cara de felicitat (ha guanyat amb claredat, però la cosa no estava tan clara en un principi) ha donat a tots les gràcies per la confiança dipositada i advertint-nos que la lluita serà llarga i dura. Tranquil, Hèctor, això no ens ve de nou. 

El segon de la llista serà Albert Pereira, un patriota amb molta mili, que ens confessava que quan estava a punt de ser elegit alcalde de la Secuita, el seu poble, no estava tan nerviós com avui. Doncs aquesta nit dormirà tranquil. La tercera de la llista, Caritat Garcia, ha celebrat els resultats a Tortosa, la seva ciutat, on també s’han celebrat eleccions.

Solidaritat Catalana, una proposta electoral formada peremptòriament fa com qui diu quatre dies, ha donat ja avui una lliçó democràtica a partits que tenen quasi vuitanta anys, amb moltes ganes i amb molta il·lusió. La mateixa il·lusió que li permetrà aviat accedir al Parlament i convertir en realitat (o almenys fer-lo més abastable) el somni de molts catalans.

El meu particular repte s’ha saldat també amb un bon resultat. A partir d’un complicat procediment de votació, un nombre indeterminat dels 257 adherits que han anat a l’urna m’han atorgat 70 vots i m’han permès situar-me en vuitena posició. Els estic profundament agraït.