Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

7 de desembre de 2008
4 comentaris

Esquerra: qui la diu més grossa?

Esquerra Republicana de Catalunya continua donant titulars. És cert que els adversaris, els rivals o els enemics són molts, són poderosos i usen amb diabòlica habilitat els seus mitjans comunicatius per agredir la causa catalana, però no és menys cert que, de vegades, significats militants del partit independentista hi col·laboren amb les seves sortides de to.

Fa alguns mesos van ser els comentaris de Joan Puig sobre l’agressió d’Air Berlin a la nostra llengua. Avui és notícia Joan Tardà i el seu ja cèlebre “Mori el borbó” proferit en l’acte d’enterrament simbòlic de la Constitució espanyola (per cert, proposo tornar a les alegres botifarrades d’altres anys). Que l’exclamació tenia un punt d’insensatesa ho prova el fet de que el partit ja ha corregut a matisar-la i contextualitzar-la en la seva dimensió històrica. Home! Tots ho havíem entès, que Tardà no desitja la mort de ningú! Només faltaria! El que se li critica, i no només a ell, és aquesta tendència a suministrar munició a la Brunete. Serà fet sense mala fe, potser inconscientment, però no ajuda a la causa. Gens.

Tothom té un mal dia. Un tercer Joan d’Esquerra, Ridao, va declarar sobre el 30è aniversari de la Constitució espanyola que aquesta “està deslegitimada perquè el 55% de la població actual no la va poder votar fa 30 anys”. Aquesta és la gran argumentació contra el text? És impròpia de Ridao, possiblement la ment políticament i jurídicament més ben moblada d’Esquerra. Tret que li fessin dir, que també podria ser…

  1. N’hi ha moltes maneres de conduir ‘la veritat’ catalana i de vegades sembla que a Esquerra només la utilitzen per a estavellar-la i cerquen el primer obstacle contra la qual estampar-la, altres vegades sembla que no tinguen suficient capacitat per defendre-la i dur-la endevant amb suficient coherència i credibilitat.

  2. En política professional molts cops les declaracions no responen a línies estratègiques, sinó a tacticismes i immediateses molt calculades. A les bases d’ERC i sobretot a les de les JERC, si algú no els anima aviat no sabran on són. Les declaracions de Tardà, tan ben paternalitzades pel Bono, poden haver servit per creure que el partit encara va a algun lloc que no sigui la cadira. I, ja se sap, qui dia passa any empeny!

  3. Això demostra el nivell dels nostres polítics. Diuen coses sense ser conscient del que fan i després en voler arreglar-ho, encara la pifien mes. Aquest home, ha demostrat ser un inconscient i un cagat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!