El dia de les llengües maternes

Se celebra avui (ja s’acaba) el dia de les llengües maternes. És un bon moment per reflexionar sobre la riquesa que suposen les mils de llengües que es parlen al món i sobre la necessitat de promoure-les o almenys protegir-les i evitar-ne la desaparició. Tota la sensibilització que es té pel patrimoni natural, paisatgístic o històric a vegades s’oblida quan es tracta del patrimoni lingüístic. Potser perquè es tracta d’un intangible, potser perquè avui el nostre món és molt "científic" i poc "humanístic" o potser, i això ens toca de prop, perquè les llengües són susceptibles de convertir-se en carn de contesa política. A això es referia, segurament, Carod-Rovira quan parlava de la necessitat de despolititzar el català. No se’l va entendre, potser perquè no se’l volia entendre.

Per tal de celebrar el dia, us convido a entrar a la pàgina www.linguamon.cat/practicallengues i enviar missatges als vostres amics, coneguts i saludats en diferents llengües.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *