Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall i Camps

No ens rendirem mai

2

Aquest vespre, el professor Joan B. Culla ha pronunciat una amena, entenedora i didàctica conferència sobre la vida de Winston Churchill, en el marc d’una tongada sobre grans líders polítics que organitza el CaixaFòrum a Tarragona.

Ha passat revista des dels grans temes de la seva vida (la clarividència a l’hora de pronosticar fins on arribarien les ambicions nazis, el lideratge que va exercir sobre un país que es va trobar pràcticament sol defensant la llibertat de tot un continent o el seu paper com a dissenyador de l’Europa i el món sorgits de la Segona Guerra Mundial) fins a les petites anècdotes personals (l’única vegada que va pujar al metro a la seva vida o el seu invent de la V de victòria feta amb el dits).

De la vida del premier britànic, potser allò que més m’arriba al fons, i no per prou conegut s’ha de deixar de repetir, és la frase que va pronunciar en una de les seves xerrades radiofòniques: “No ens rendirem mai”. Amb ella, contribuïa a enfortir la moral d’una població desesperençada i desorientada (perplexa, potser?) per bombardejos, racionaments i privacions de tota mena.

No es van rendir mai. I van guanyar.

Publicat dins de Política | Deixa un comentari