Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

29 de setembre de 2021
0 comentaris

Un bon Consell

Amb la sordina esperable de determinats mitjans de comunicació, el Consell per la República ha engegat el procés d’eleccions a l’Assemblea de Representants. Aquest òrgan, comparable a un parlament, estarà format per 121 representants (81 procedents de candidatures individuals i 40 procedents de càrrecs electes), elegits pels membres registrats del propi Consell que, a dia d’avui, estan a punt d’arribar a la xifra psicològica de 100.000. Es tracta d’un nou pas en la configuració institucional de la República Catalana, avui encara a mig fer. Si ho volem ser, hem de començar a creure’ns que ho som. Emmarcat en aquest propòsit, l’altre dia es va produir un fet altament significatiu: la convocatòria a l’elecció de l’Assemblea es va publicar mitjançant el Decret 1/2021 al nou  Butlletí Oficial del Consell per la República Catalana. Tant l’enemic com el foc nostrat seguirà menyspreant aquestes institucions i aquests òrgans, titllant-los, pejorativament, de “simbòlics”, és a dir sense cap eficàcia, però per ser simbòlics, déu-n’hi-do la quantitat d’atacs i cuades repressives que està rebent!

He decidit presentar candidatura a aquestes eleccions. Quan el sistema informàtic per fer-ho (ben senzill, per cert) em va preguntar per quines raons m’haurien de votar, no m’ho vaig pensar dues vegades, Vaig posar que es tracta d’enfortir i prestigiar el Consell per la República com a dipositar-hi de la legitimitat nascuda l’1 i el 27 d’octubre de 2017. No hi ha cap raó personal en la meva candidatura: no tinc cap notorietat ni projecció pública per pretendre disputar una representació amb unes mínimes garanties d’èxit. Simplement, pretenc amb aquest acte posar el meu gra de sorra en el necessari enfortiment del Consell i de les seves activitats com l’eina més eficaç per assolir els objectius d’independència. Una eina que va apostar per la via internacional (jurídica i diplomàtica), única que ha aconseguit fer passes endavant i satisfactòries (la darrera, l’altre dia a Sardenya).

De manera que el meu consell a altres membres del Consell en majúscules és que es presentin sense dubtes ni recances de cap mena.

[Imatge: consellrepublica.cat]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!