Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

23 de setembre de 2008
0 comentaris

Tibet llibertat: les explicacions que no hauria de donar

La inclusió de dos comentaris, encara, sobre el tema “Tibet llibertat”, aprofitant un apunt sobre les festes de Santa Tecla, que no hi té res a veure, m’obliguen a fer algunes consideracions:

1) Jo no he de donar explicacions a ningú en el meu bloc, i menys quan se’m demanen amb exigències i falta de respecte, com és el cas del darrer dels dos comentaris. No donar explicacions no és “amagar-se com una rata” (sic). El meu bloc porta nom i dos cognoms, identificació que no dóna cap ni un dels crítics de la campanya “Tibet llibertat” de les darreres setmanes. Qui s’amaga com una rata?

2) Entrant al fons de l’assumpte, és realment sorprenent que jo, que l’únic que he fet és criticar el sistema polític de la Xina, hagi de justificar (“donar explicacions”) del perquè dos restaurants tibetans de Barcelona no empren el català.

3) Si als nostres comentaristes els preocupa tant l’ús del català als restaurants tibetans de Barcelona (a mi sí, per suposat), que es preocupin també de l’ús del català als centenars, potser milers, de restaurants xinesos del nostre país.

4) Per acabar, ho repetiré per tercera vegada. No tinc cap més interès en la causa tibetana que la que pugui tenir per la bretona, la quebequesa o la saharaui. La meva acció simbòlica anava destinada, únicament i exclusiva, a denunciar la manca de llibertats a la Xina, de la mateixa manera que ho fan moltes altres persones i institucions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!