Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

22 de febrer de 2014
1 comentari

Matí a Ferlandina, 43

Aquest matí he assistit a la trobada de lectors de Vilaweb. Suposo que més d’hora que tard s’oferirà una crònica de l’acte. De moment, heus aquí algunes impressions personals:

* Em sembla fantàstica la idea d’aquest tipus de trobades, que espero que es vagin repetint amb una certa assiduïtat, que ens permeten conèixer amb detall el present i el futur d’aquesta engrescadora experiència periodística anomenada Vilaweb, i també tenir contacte “físic” (fins a cert punt, és clar…) amb la família de periodistes, col·laboradors i blocaires d’aquesta casa. L’acte d’avui m’ha permès fer una cosa que no vaig poder fer quan la trobada dels cinc anys de blocs (per culpa d’un inoportú fort refredat): conèixer una blocaire concreta, la Roser, que jo sempre li dic “la senyora vietnamita”.

* Per cert, parlant d’aniversaris, s’acosten els deu anys dels blocs i Vicent Partal ha anunciat una festassa per commemorar-los. Aquesta és una de les iniciatives, projectes i canvis que el director de VilaWeb ens ha avançat. El que personalment estava esperant amb més interès arribarà ben aviat i serà el canvi de disseny dels blocs. L’actual encotilla notòriament la llibertat de creació que, crec, tots els blocaires desitgem.

* La trobada ha durat més de dues hores, ha estat retransmesa per Vilaweb TV i ha inclòs un descans, amb cafè i pastes (allò que alguns anomenen un coffe-break per fer-se els interessants), moment en el qual el Vicent ens ha fet de cicerone per ensenyar-nos la redacció als que mai no havíem passat de la botiga. Es tracta d’una antiga fusteria, completament reformada per donar resposta a les necessitats d’un mitjà de comunicació del segle XXI. Entre les anècdotes del local, les trabes burocràtiques per a la instal·lació de plaques solars al pati exterior, fins a fer-ho del tot impossible. I l’Ajuntament era d’esquerres i ecologista! 

* El debat que s’ha encetat entre els lectors assistents ha abraçat temes diversos: la inclusió o no de comentaris i l’equilibri entre correcció i llibertat d’expressió; el paper de la (inevitable) publicitat en la independència del mitjà; la necessitat de difondre Vilaweb, especialment en els àmbits juvenil i universitari; o el futur del periodisme, que potser desapareixerà (Partal dixit), almenys en el seu concepte tradicional, superat per les noves formes de generació immediata de notícies.

* El que no ha de desaparèixer és la necessitat d’una informació seriosa i veraç, des d’una òptica nacional i de progrés, i amb elements innovadors i participatius, justament el tipus d’informació que mitjans com Vilaweb representa. Just el contrari que la rotativa del señor conde, per entendre’ns, com algú s’ha encarregat d’insinuar aquest matí.

[Imatge: foto de l’autor]

  1. Va ser un gaudi compartir espai i temps amb aquest grup de blocaires que formem part de la casa de veïns que és VilaWeb. La representació de les terres tarragonines va ser ben nombrosa i sí, aquesta ‘senyora vietnamita’ segueix el bloc de ‘jordicc’ i que ara ja té un rostre. 
    …… i continuem ! Bon diumenge. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!