Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

4 de març de 2014
1 comentari

Les coses clares de Pere Navarro

Pere Navarro és la perfecta personificació del principi de Peter. Per a aquells que no recordin què és això, diguem que és aquell axioma segons el qual tota persona ascendeix en una organització jeràrquica fins a assolir el seu nivell d’incompetència. Pere Navarro era, segons opinió generalitzada, un excel·lent alcalde de Terrassa però, pujant pujant, s’ha trobat dirigint el PSC de la manera més maldestra possible.

Tot s’ha de dir: ni el partit passa el seu millor moment, ni els equilibris ideològics que ha de fer davant el procés sobiranista li ajuden, però és que l’actual secretari general dista d’estar a l’alçada que la perentòria situació del PSC demanda. I avui ho ha tornat a demostrar en una molt comentada entrevista a RAC1. No és només la seva peregrina teoria de que la militància ha baixat perquè n’hi ha que no poden pagar la quota (de 60 euros… l’any!), és l’embarbussament conceptual de què fa gala en general.

Segons ell, però, té les coses molt clares. Per exemple, el fet de que el seu ex-correligionari Ernest Maragall fitxi per Esquerra (no és ben bé això, però ja ens entenem) deixa al descobert l’independentisme de Maragall. Doncs a mi em sembla que el que realment clarifica les coses és el seu arrenglament amb les files del PP i de Ciudadanos, copa de xampany inclosa, o la seva absoluta sumissió a les tesis vagament federalistes del PSOE.

També les té clares quan diu que el PSC representa el catalanisme, el federalisme i les esquerres. La primera condició per ser-ho fóra tractar de tu a tu, d’igual a igual, el partit del carrer Ferraz i no limitar-se a ser-ne la voz de su amo des de fa dècades. Pel que fa a ser d’esquerres, bé prou que s’hi agafa com un ferro roent per criticar ERC i Junqueras (les seves actuals bèsties negres) i el suport que brinden al president Mas per aprovar unes retallades que no caldrien o que serien molt menys doloroses si la nostra pobra nació assolís una independència que Navarro i els seus íntims obstaculitzaran tant com puguin.

En un moment en què molts regidors del PSC estan votant a favor de mocions municipals a favor del dret a decidir, en què els militants de base sospitem que qüestionen obertament el rumb del partit i en què fins i tot alguns diputats al Parlament trenquen la disciplina de vot, Pere Navarro i el seu equip dirigent tenen les coses molt clares.

Millor dit encara: ho tenen clar!

[Imatge: rac1.org]

  1. que ell no va buscar. La incomptència que volien els que mouen els fils a l’ombra del partit més orgànic de tots. Endogàmia i esterilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!