Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

23 de desembre de 2010
0 comentaris

Concentració i manifest contra les sentències

Aquest vespre hi ha hagut concentració davant l’Ajuntament de Tarragona en protesta per les sentències del Tribunal Suprem espanyol sobre la immersió lingüística. Notable participació de gent, superior a l’esperable tenint en compte la premura en la convocatòria de l’acte. Han parlat representants de la CUP (entitat convocant), el SEPC, Endavant i la Plataforma per la Llengua. 

Simultàniament, Solidaritat Catalana per la Independència de Tarragona ha redactat un manifest de posicionament contra les sentències, que reprodueixo:

Manifest de resposta a la sentència del Tribunal Suprem espanyol sobre la llengua catalana

 

En resposta a la sentència dictada pel Tribunal Suprem espanyol sobre l’aplicació de la llei d’immersió lingüística de Catalunya, els representants de Solidaritat Catalana per la Independència a Tarragona afirmem:

 

  1. Que tota sentència expressada per una institució jurídica de fora de Catalunya en qualsevol temàtica en la qual el poble de Catalunya ja s’hagi pronunciat a través dels seus representants legítims no tindrà cap tipus de valor moral ni real per als membres de la nostra formació política.

 

  1. Que la publicació d’aquesta sentència és tan sols una nova mostra de l’actitud bel·ligerant i autoritària de l’estat espanyol, de la qual només ens en podrem deslliurar quan Catalunya esdevingui un estat independent dins de la Unió Europea.

 

  1. Que el Parlament de Catalunya i el nou govern no poden mantenir-se al marge d’aquesta agressió i han d’expressar el seu rebuig mitjançant una resolució consensuada pels diferents grups polítics, tant majoritària com sigui possible.

 

  1. Que l’Ajuntament de Tarragona ha d’expressar també el refús a la sentència a través d’una resolució anàloga a la del Parlament, en la qual doni ple suport a la llei d’immersió lingüística aprovada pels catalans.

 

Exigim als representants legals del Parlament de Catalunya i de l’Ajuntament de Tarragona que sàpiguen estar a l’alçada de les circumstàncies i no acatin la sentència del Tribunal Suprem o de cap altre tribunal espanyol.

 

Visca Catalunya lliure. Visca el català!

 

Tarragona, 23 de desembre de 2010  

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!