Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

3 de febrer de 2008
1 comentari

Carnaval de Tarragona: “Los Mismos”

Un any més els carrers de Tarragona van viure la rua. Res d’extraordinari, una mica el de sempre: rengleres de gent de totes les edats ballant d’esma, músiques ensordidores, focus potents i encegadors… però poc enginy i poca crítica sociopolítica. Definitivament, el Carnaval ja no és el que era.

Del conjunt de la desfilada, va destacar la música en viu del Dixi Club, amb ambientació de garito de pòquer, la comparsa de la Part Alta, amb uns vistosos plumalls verd-taronja, la colla La Ballaruga, tots de color xiclet (a la foto), i dues carrosses crítiques: la del Partit Més Merder (Votem a qui votem, sempre la caguem) i una contra la voracitat constructora, amb una elaborada decoració a base de totxanes, cons i aquelles xarxes de plàstic de les obres, que no sé com es diuen. La carrossa oficial, l’última, va passar completament desaparcebuda i va precedir uns exageradament eficaços serveis de neteja que no van esperar que el públic marxés del lloc per fer anar mangueres i camions aspiradors.

Al mig de la Rambla, s’hi va instal·lar des del primer moment un grup que interpretava cançons. Serien un símbol del Carnaval, ja que es feien dir "Los Mismos… de siempre". Oferien els seus serveis: si quiere que le toquemos, llame al 69000000… En un racó de l’escenari on actuaven, un vàter amb la llegenda Y porqué no te cagas? Doncs aquest era el nivell d’enguany. L’any que ve, més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!