Jordi Barre, jo te cantaré

Jordi Barre fa avui noranta-anys. Enhorabona. M’afegeixo a l’homenatge a un cantautor clau per a la recuperació de la cultura catalana en un territori tant hostil com la Catalunya Nord. Vaig assistir a una actuació d’ell en directe en un moment particularment intens de la meva vida, i cada vegada que sento les seves cançons (en conservo una cinta de caset), “Tant com me quedarà”, “Torna a venir Vicenç”… un calfred d’emoció recorre el meu cos. És com canta, és el que diu i són les vivències que em fa rememorar:

Tant com me quedarà un alè de vida,
tant com me quedarà una gota de sang,
jo te cantaré, dolça terra ferida,
jo te cantaré, malaguanyat país meu…

[la lletra de la cançó és del Premi d’Honor Joan Cayrol]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *