Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall i Camps

No sé, sí contesto (teoria de l’amor)

0
En una versió lleugerament diferent de l’opció que s’ofereix a totes les enquestes, la infanta Cristina ha usat a la seva declaració davant el jutge a Palma la fórmula “no sé, sí contesto… per dir que no me’n recordo de res”. Cues de pansa necessita la noia, potser.

De tot l’enrenou de la imputació de Cristina de Borbó (potser seria més precís dir-ne el xou), el que més em segueix fascinant és això que en diuen “la teoria de l’amor”. Un dels seus advocats defensors (no el Txun-txén, l’altre) va venir a dir que com que estava tan i tan enamorada d’Iñaki, hi confiava cegament fins al punt de signar tot quan paper li posés al davant l’ex-jugador d’handbol, sense fer preguntes ni demanar aclariments. Potser el fet de treballar a la Caixa, entitat que com totes les entitats bancàries no es caracteritza precisament per respondre preguntes ni aclarir dubtes dels impositors, va fer que assumís acríticament el rol de client de l’entitat i signés alegrament com si es tractés d’unes preferents amb la lletra petita, petita.

La teoria de l’amor. La podríem incorporar al Codi penal (ara a l’espanyol, i al català, que també n’haurem de tenir, en un futur proper) com a nova eximent. De fet, és plausible l’explicació que ens dóna l’advocat. Té la seva lògica confiar plenament amb el que pugui fer o no el cònjugue a qui, figura, has d’estimar, però s’ha d’estar a les dures i a les madures. Si tan enamorada està del seu marit, la infanta també hauria d’assumir el cinquanta per cent de la condemna que li pugui correspondre a Urdangarin. No compartien societat i capital? No comparteixen ceguesa d’amor? Doncs que comparteixin també la trena. Encara enfortirà més la seva relació, crec jo.

[Imatge: foto EFE, www.324.cat]

Publicat dins de Societat | Deixa un comentari