Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall i Camps

Municipals’11 (6: pàrquings i casernes buits)

0
Publicat el 11 de maig de 2011

La crònica

Dimarts, 10 de maig de 2011

Convoquem els mitjans de comunicació a les portes del fantasmagòric aparcament de Jaume I. Obra faraònica de dubtosa utilitat, es va pressupostar en 4 milions d’euros i en va acabar costant 28, reconeguts pel mateix Ajuntament de Tarragona, corresponsable (almenys políticament) juntament amb la UTE concessionària del projecte, de les obres. Si la desviació pressupostària ja és de per si prou escandalosa, s’hi ha d’afegir la gens menyspreable dada de que una bona part d’aquests milions no han estat justificats. El jutjat que porta el cas ha reclamat les corresponents factures que, a dia d’avui, no han aparegut. Per recordar l’assumpte quan més ho hauria de saber la ciutadania, Solidaritat Catalana ha fet aquest petit acte reivindicatiu (a la imatge). Una possible electora que passava per allà dóna la seva peculiar i dràstica opinió sobre el tema:

– jo ho tiraria tot a terra!

De moment, tirar terra a l’assumpte és el que estan desitjant alguns…

Dimecres, 11 de maig de 2011

Passejada per carrers cèntrics repartint tríptics de Solidaritat. Plaça Fòrum, Merceria, carrer Major… fins arribar a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, actualment abandonada. Una innocent acció, consistent en fixar un cartell a la porta reclamant que l’edifici es destini a centre cívic per a la ciutat, ha provocat un petit incident. Alertat per algú de la zona, un cotxe de la Benemérita acudeix amb envejable promptitud. El cap de llista, Xavier Almagro, curtit en la relació amb forces vives de tot tipus, ha d’atendre el requeriment-ordre de treure el rètol de la façana (perquè no teníem permís!). Increïble: l’edifici, cedit en el seu moment a l’Ajuntament quan va deixar de ser una caserna, resulta que continua sent titularitat dels del tricorni. O sigui, deixen degradar les instal·lacions, per dintre i per fora, però no accepten que s’hi enganxi un simple rètol a la porta (amb cel·lo de doble cara, que ni tan sols ha afectat la fusta!).

Una mica més, i ja ens vèiem tots al cuartelillo. Els temps canvien, però no del tot.

L’agenda

Dimecres, 11 de maig, 20,30 h, a l’Associació de Veïns La Unió de Sant Pere i Sant Pau, de Tarragona. Trobada amb el cap de llista de SI, Xavier Almagro.

Divendres, 13 de maig, 19,15 h, al local de Solidaritat Catalana, c. Colom, 5-7 de Tarragona. Trobada amb l’Associació de Veïns de Terres Cavades i Camí de Llorito.

Publicat dins de Política | Deixa un comentari

Una multa contra tots: en solidaritat amb Acció Cultural

0
Publicat el 11 de maig de 2011

El passat 17 de febrer, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va veure obligada a cessar les emissions de TV3 al País Valencià, després de 26 anys. Durant aquest temps, TV3 havia esdevingut una oferta televisiva normalitzada al País Valencià, on s’ha distingit per la seua qualitat i pel fet de ser una de les poques ofertes audiovisuals en català.

 

Malgrat això, el president Francisco Camps va decidir, ara fa quatre anys, obrir una sèrie d’expedients administratius contra l’entitat responsable d’aquestes emissions, Acció Cultural, cosa que s’ha traduït en una llarga persecució política i econòmica. El passat mes d’octubre, l’entitat ja va haver de pagar 126.943,90 euros per satisfer una primera multa, i ara s’enfronta a dues multes més que sumen vora 800.000 euros (dels quals ja n’ha pagat 130.000), una quantitat absolutament desproporcionada per a una associació cultural sense ànim de lucre la continuïtat de la qual pot posar en perill.

 

Durant aquests quatre anys, Acció Cultural ha fet patent l’amplíssim suport a TV3 al País Valencià, fins a arribar a l’èxit de la manifestació del passat 16 d’abril a València. En aquest sentit, cal també recordar les 651.650 signatures recollides per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Televisió sense Fronteres” per legalitzar la recepció de totes les televisions en català en el conjunt del domini lingüístic, i que ara podria entrar a tràmit parlamentari al Congrés espanyol.

 

Tant el projecte de llei impulsat per la ILP com el recurs que Acció Cultural ha presentat davant el Tribunal Suprem poden acabar donant la raó a l’entitat en aquest conflicte artificial; però, de moment, Acció Cultural ha de pagar les multes que encara té pendents si no vol patir l’embargament dels seus comptes corrents i béns mobles i immobles. Davant aquesta greu situació, el nostre deure és col·laborar a fer front col·lectivament a una multa que en realitat és contra tots els que creiem en la pluralitat informativa i la llibertat d’expressió. Per això, avui, diferents mitjans publiquem aquesta crida pública perquè feu una donació solidària a Acció Cultural (www.acpv.cat): així com junts vam aconseguir les 651.650 signatures per a la ILP, junts hem de reunir els diners necessaris per garantir la continuïtat d’Acció Cultural.

 

 [ donacions solidàries aquí: http://acpv.cat/ajudemacpv/ajudes-dp1 ]

Publicat dins de Cultura | Deixa un comentari