Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall i Camps

Setmana del Còmic a Tarragona (i 5)

2
Publicat el 12 de maig de 2008

Dedico el darrer dia de la Setmana del Còmic, ahir diumenge, a fer un recorregut per les tres exposicions que figuren al programa.

M’esperen decepcions a les tres. La primera, organitzada per la gent de Delirópolis, la revista local de còmic “surrealista i d’art seqüencial”, està situada al Magatzem de la Cooperativa Obrera i és una sala una mica desangelada on els dibuixants de la publicació hi han penjat uns quants originals del seu treball. Una encarregada em regala (teòricament el venen) el catàleg de la revista que, tot i ser feta a Tarragona, està pràcticament tot en castellà. El catàleg, per cert, llueix a la portada un vistós logotip de l’Ajuntament: caldrà fer-ho saber a la flamant Oficina de la Llengua creada pel consistori?

Segona estació. El bar El Refugi, que acull una exposició de caricatures del Napi, està tancat, suposo que pel fet de ser diumenge. A través de les reixes, i enganxats a la porta, puc distingir els dibuixos que l’humorista tarragoní va fer en el seu moment a Benach, Bargalló i altres polítics de les nostres contrades.

Tercer i darrer fracàs. La mostra de dibuixos “Còmics del Pont”, resultat d’un taller de disminuïts psíquics, tampoc és visible. Està instal·lada a l’Hotel d’Entitats i aquell lloc, els diumenges a última hora del matí, sembla un mas robat. Dedicaré un apunt, algun dia, a l’Hotel d’Entitats de Tarragona, a l’aparcament de la Pedrera i al Palau de Congressos (està tot junt), un verdader despropòsit en tots els sentits.

Balanç de la Setmana? No tinc prou elements per jutjar-la. No he tret el nas en cap de les conferències ni dels actes programats. Tinc entès que als organitzadors no els mou un esperit comercial tipus Fira del Còmic de Barcelona, i això és lloable si el què es vol és promocionar aquesta disciplina com el que és: una de les facetes de la creativitat humana, que compta amb seguidors apassionats a tot el món.

Publicat dins de Cultura | Deixa un comentari