Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall i Camps

Guillem Agulló

0
Publicat el 12 d'abril de 2008

Constato amb una certa sorpresa (agradable) la gran quantitat de blocaires que dediquen els seus apunts a parlar dels quinze anys de l’assassinat de Guillem Agulló. Personalment, crec que mai no es recorden prou aquest tipus de fets que ens afecten a tots. I el cas que avui s’ha commemorat a Burjassot ens afecta a tots. Es tracta de drets humans (el dret a la vida de Guillem, dolorosament segada), es tracta de la nostra nació (Guillem era un independentista), es tracta de llibertats polítiques (va ser mort per defensar unes idees), es tracta de justícia (¿ho era la que va permetre que el culpable de l’assassinat només hagués de complir una petita part de la pena?), es tracta fins i tot de lògica (¿és lògic que l’esmentat culpable pogués presentar-se a unes eleccions?).

“Ni oblit, ni perdó” és el lema que acompanya tots els actes que recorden l’assassinat del jove Guillem. No oblidar, completament d’acord. Respecte al no perdonar, jo ja no seria tan taxatiu, però comprenc que la ràbia porta a dir això. Deixem-ho aquí.

Parlant d’oblit, em temo que TV3 s’ha “oblidat” una vegada més de notícies com la que ens ocupa, capficada com està amb la pole (o com collons es digui) del campionat de motos. Alzheimer de Sant Joan Despí, se’n diu.

Publicat dins de Política | Deixa un comentari