Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

14 de febrer de 2008
3 comentaris

La vaga d’avui: no hi estic d’acord

No sé a hores d’ara quin ha estat l’abast real de la vaga de mestres convocada per avui, i possiblement no ho sabrem mai, atesa la tradicional "objectivitat" de les parts implicades en fenòmens d’aquest tipus. M’agradaria, però, que hagués tingut poca incidència, perquè no estic d’acord amb la seva convocatòria.

Aquesta vaga ha estat un error. Fem un breu resum de la qüestió: el govern presenta un document de bases per a una futura llei d’educació, els sindicats de seguida hi llegeixen el què no és, i la seva reacció és convocar la vaga, és a dir, començar el procés de negociació pel final de tot. Reacció desmesurada com s’ha encarregat de recordar el conseller Maragall, amb tota la raó. N’han dit vaga "preventiva". Preventiva! com aquells "atacs preventius" de la Unió Soviètica, en plena guerra freda.

Sincerament, crec que en la reacció del sindicats (que no dels mestres, com bé diu Salvador Cardús) hi ha molt d’interessos corporativistes i funcionarials, sota l’excusa d’una oposició a la privatització de l’ensenyament. Privatització que no apareix enlloc del document. El que sí apareixen són propostes pensades per a millorar la qualitat de l’ensenyament, que bona falta fa. I els mestres (o professors o ensenyants, o com vulgueu) haurien de ser els primers interessats en aquest procés de millora, però sembla que prefereixin les mogudes de pancarta i xiulet, com en els vells temps, enfrontats a l’administració, als pares d’alumnes, a l’opinió pública i al sentit comú.

  1. perquè n’estic fins a la boina de lleis i de propostes de llei, de canvis de noms de les coses, dels globus sonda de l’administració i de voler posar en marxa una cosa tan seriosa com la que proposa l’esborrany sense consultar-ho a ningú. Ja no dic dels sindicats o dels professors, que també seria un detall, sinó ni tan sols consultar-ho amb la gent que, al govern de la Generalitat, està treballant el tema. I bàsicament perquè aquesta és la reforma que fa 10 o 12 i no ataca ni mínimament el motiu fonamental del fracàs escolar.  Tot el muntatge és una prova més de que aquest és un país de pegats i de filferros. I ja pateixo perquè em consta que l’Artur Mas ha estat a Finlàndia, has de veure que si pot, introduirà alguna nova coseta. I els xiquets sense estudiar, i la cultura considerada una cosa inútil i de poc interès. I així anem. 
    I perdona.

  2. És trist que utilitzeu arguments dretes per desvirtuar una jornada de reivindicació de l’educació pública. Es tracta d’atacar el sindicalisme i de pas no parlar gens dels motius que empenyen a TOTS els sindicats de mestres i alumnes a fer vaga.

    Tant que dieu que "només" s’han queixat els sindicats, no els professors, com s’explica llavors que gairebé tots els centres de primària hagin tancat? És que tots els mestres són uns sindicalistes amb ganes d’erosionar el govern? Com s’explica que els sindicats estudiantils també l’hagin convocat? També deuen voler la suposada pujada de sous que ara s’han tret de la màniga els de la Conselleria, un cop més, per desprestigiar els docents i els vaguistes.

    Si ens poseu en una taula rodona sabeu que no guanyareu, i per això us ajudeu de programes de televisió, articles als diaris i debats a una sola banda…

    Au, vinga!

    Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!