La diarrea legislativa

Avui dissabte el BOE publica un farragós i diarreic text modificant, per la porta falsa, dotzenes de disposicions legislatives sobre temes ben diversos, des de la gestió aeroportuària fins el gas. Com bé s’ha dit, és un autèntic escàndol la forma en què s’ha fet (i el trasfons recentralitzador i liberalitzador, naturalment, tot i que en aquest cas caldria analitzar-ho amb més detall), però sobretot és un frau de llei.

És un frau fer servir la figura del “decret-llei”, reservat per a situacions d’urgència i excepcionalitat, per colar tot el que vingui en gana al govern de torn, sense debat parlamentari previ, sense publicitat i pràcticament en la clandestinitat (el primer dissabte de vacances per a molta gent). Però vaja, què podem esperar d’un govern amb tants i tants dèficits democràtics?

Quan parlem d’independència i de regeneració democràtica parlem també d’aquestes nimieses: aconseguir un estat que es prengui amb serietat i rigor els procediments establerts i el paper de cada un dels seus poders, i eliminar pràctiques com les del decret-llei d’aquest dissabte, d’indigesta lectura i de tèrboles intencions.

[Imatge: www.todocoleccion.net]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *