Unió, qui t’ha vist i qui et veu

Ja és oficial: Unió Democràtica de Catalunya es va finançar irregularment, segons es desprèn de l’acord a que han arribat els inculpats en el cas Pallerols i el fiscal (quinze anys després dels fets: tela). Són 388.000 euros de no res que ara reintegraran a les arques públiques al temps que s’espolsen qualsevol tipus de responsabilitat política, adduint que el partit només respon subsidiàriament de la malifeta d’uns militants seus que ja no ho són.

Recordeu? Hi va haver una època en que UDC era l’únic partit que, tenint importants parcel·les de poder podia simultàniament presumir d’una trajectòria neta. Eren els temps de Coll i Alentorn o de Joaquim Xicoy, dignes hereus de Carrasco i Formiguera i de la tradició catalanista, democràtica i honesta del partit durant els convulsos anys republicans o de la nit franquista. Va haver un moment, però, que aquests senyors de la política van ser rellevats per uns altres “senyors” (que encara hi manen) que amb envejable eficàcia van integrar UDC a les maneres de fer de l’actual sistema partitocràtic, sempre des de la comoditat que dóna el 25 per cent del frondós arbre convergent.

El mes conspicu representant d’aquest nou aparell democristià va declarar, en ocasió de l’esclat del cas Pallerols, que dimitiria si es demostraven irregularitats en el procedir del partit. Bé, aquest moment ja ha arribat i el nostre personatge (cal dir-ho?) ni tant sols es sentirà al·ludit per la qüestió. Entre la presó de Burgos, on fou afusellat Carrasco i Formiguera, i les suits del Palace de Madrid hi ha molt més que 244 quilòmetres o 75 anys, certament.

[Imatge: alguns dels protagonistes del cas Pallerols; foto Cèlia Atset, www.ara.cat]

Un pensament a “Unió, qui t’ha vist i qui et veu

  1. LO DIVERTIT D’AQUESTA “CHARRANADA”,ES QUE VOLIAN DINAMITAR A  EL PRESIDENT MAS I REP AN DURAN, O POTSER LA “RECAUXUTADA”AMB LA SEVA ESTUPIDA AGRESIVITAT, JUGAVA AL JAQUE MATE DE TOTS DOS?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *