Ashtiani encara és viva

Tenim els nostres progres molt estressats preparant la rebuda a Benet XVI el proper diumenge. És potser per això que no se senten massa marrameus contra el suplici que està patint Sakineh Mohammadi Ashtiani, la noia iraniana condemnada a morir lapidada per adulteri i còmplice d’assassinat. Quan he llegit que “Ashtiani encara és viva” després de que hagués arribat l’hora de la seva execució, no he pogut evitar una mena de calfred interior. Encara és viva però els seus botxins, el règim iranià, poden executar-la en qualsevol moment. Doble suplici, per tant. Aquest blocaire, que òbviament no té cap mena de poder per impedir el què potser passarà a Tabriz, condemna la situació de la presonera però també l’espès silenci d’una determinada opinió pública amb diverses vares de medir, segons la latitud d’on vinguin les notícies. Una opinió pública que no és capaç de condemnar règims islamistes executors d’adúlteres, ocupada com estar a deixar Barcelona a l’altura del betum el proper diumenge.

AGENDA POLÍTICA

Divendres, 5 de novembre. Presentació de Solidaritat Catalana per la Independència a Valls. Al Teatre Principal, a les 20,00 h.

Dissabte, 6 de novembre. Presentació de Solidaritat Catalana per la Independència a Constantí. Al Sindicat Agrícola, a les 12,30 h.

Dissabte, 6 de novembre. Presentació de Solidaritat Catalana per la Independència a Miravet. Al Casal Municipal, a les 19,00 h.

Diumenge, 7 de novembre. Presentació de Solidaritat Catalana per la Independència a Santa Coloma de Queralt. A la Sala Gran del Castell, a les 12,30 h.

Diumenge, 7 de novembre. Presentació de Solidaritat Catalana per la Independència a Falset. A les 12,30 h.