Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

12 d'agost de 2008
2 comentaris

(Tibet llibertat) Josep Anton Baixeras, 1927-2008

Ha mort Josep Anton Baixeras, polític, escriptor i figura cívica de referència a Tarragona. Per qui no el conegués i perquè es faci una idea, representava el mateix que Josep Benet a un nivell territorialment més limitat. Els paral·lelismes són notables: advocats, homes de lletres, van ser els senadors més votats el 1977. Baixeras, a més, seria un temps regidor de la ciutat com a independent a la llista del PSUC.

Baixeras també va ser un dels xarbotadors de les somortes aigües político-culturals tarragonines al tardofranquisme amb la creació de la delegació territorial de l’Òmnium Cultural, que va presidir de 1971 a 1975. La seva biografia està ben proveïda de premis literaris i cívics, ben merescuts.

S’ens en va un altre “homenot”, aquesta vegada de Tarragona, ciutat que no en va sobrada. Descansi en pau.

Per a l’anècdota personal queda la situació viscuda aquest matí, quan encara no era coneixedor de la trista notícia i m’he creuat al carrer amb la seva ja vídua (persona que conec només de vista). El fet de trobar-me-la m’ha produït una sensació estranya, inexplicable. Un minut després, només un minut, entrava a la granja on acostumo a esmorzar i el Més Tarragona m’oferia el titular de la jornada. Premonició?

  1. Per què hi ha la moda ridícula i snob de demanar la llibertat del Tibet? No se n’adona la gent que estan fent el joc a l’imperialisme occidental? a ells els importa una merda el Tibet, només volen afeblir Xina i qualsevol país mínimament socialista o que escape de les seues urpes imperialistes.
    Des de quan importa a Occident una nació o una cultura, si ells han estat massacrant contínuament totes les nacions de fora d’Europa i assimilant lingüísticament i culturalment totes les d’Europa?
    No sabíes que el Dalai Lama va ser aliat dels nazis i que el règim lama esclavitzava la seua població fins que va arribar la revolució cultural de Maó?
    Per què hi ha nord-americans i europeus que van per allí demanant Free Tibet però no demanen Free Catalonia o Free Scotland? Prou de fer el joc a l’imperialisme salvatge. Sembleu babaus.
    Llibertat per a Catalunya!
     llibertat per a Xina i qualsevol país socialista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!