No ho busqueu al diccionari. Avui: els ‘food truck’

La collonada d’aquesta temporada (ui, perdó, volia dir la darrera tendència) són els food trucks. Que què són? Literalment, “camions de menjar”, uns vehicles que preparen i serveixen productes per ser consumits a la via pública o en determinats esdeveniments. Tota la vida n’hi ha hagut: el camió que es transforma en xurreria i que s’instal·la a les festes majors (i que omple l’ambient d’olor d’oli refregit) és l’equivalent a un food truck, amb la diferència que no és cool i cosmopolita, sinó tradicional i de barriada. Perquè els food trucks vénen d’Estats Units. No en parlem més.

La veritat és que l’invent no té massa ciència. S’agafa una furgoneta, se la decora amb una estètica com de pel·lícula dels seixanta (vintage, se’n diu d’això, que també està molt de moda) i se la pinta amb colors cridaners. Als menjars tradicionals oferts per aquest tipus d’establiments ambulants (frankfurts, hamburgueses, patates fregides) s’hi afegeixen productes més sofisticats, que són servits al client a un preu superior a l’esperable (fer el merda sempre surt més car) i que han de ser consumits a peu dret i amb les dues úniques mans que té la majoria de la gent.

En fi, qui no corre vola i d’alguna manera s’ha de fer bullir l’olla. Duraran el que hagin de durar.

[Imatge: www.foodtruckya.com]