El sabater mal calçat

A l’espera de l’hora màgica, 8 del vespre, en què els mitjans ens oferiran les primeres estimacions de resultats electorals (per cert, comencen a circular per la xarxa preocupants rumors de majories absolutes i migrada presència catalanista), un breu apunt sobre un tema no polític (o potser sí).

Ahir vaig visitar la carpa de la Setmana del Llibre en Català, a l’avinguda de la Catedral a Barcelona. No cal estendre’s en les crítiques sobre l’esdeveniment, altres ho han fet: canvis continus d’emplaçament, exposició dels llibres no massa atractiva… Un detall, però, m’ha cridat l’atenció: la bossa que lliuren amb els llibres comprats porta un anunci de Cedro (l’associació que defensa els drets de reproducció de les obres escrites) en castellà i amb una frase ben significativa: los libros te llevan lejos… A on ens porten? Ens tornaran al nostre país, després?

La Setmana del Llibre en Català té per objecte, ho recordo, la promoció del llibre en català, com el seu nom indica claríssimament. El sabater és el qui va més mal calçat.