Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Divendres 21, amb la CANC a Ascó

0
Publicat el 16 de maig de 2010

Fa uns dies va aparèixer a la bústia de casa un CD editat pel grup veïnal Ribera d’Ebre cantant les excel·lències (i mai millor dit, tot i què la cançò és d’un gust musical dubtós), de tenir un magatzem (àlies abocador-cementiri) de residus nuclears a la comarca (que la cançó digui “Ribera d’Ebre comarca estimada” és realment de mal gust quan serveix per defensar la instal·lació de tantes tones de residus, quin tipus de comarca estimen? o què entenen per estimar?).
Recentment s’ha constituït un altre grup veïnal, el d’Ascó, contra el cementiri nuclear. I és bona cosa veure que la mateixa gent del poble s’organitza, encara que hagi hagut d’anar a fer la presentació al poble del costat.

Divendres 21, la CANC organitza una concentració al mateix Ascó a partir de les 7 de la tarda. Els parlaments a partir de les 8, hi intervindran:

Carlos Bravo, responsable
d’energia nuclear de Greenpeace
Marcel Coderch, enginyer
doctorat al MIT, membre del CADS
Xavier Garcia, periodista i
escriptor
Sergi Saladié, geògraf i
professor de la URV, portaveu de la CANC
L’acte
l’organitza la CANC, cal fer saber que l’acte s’ha hagut de fer amb
aquest format i al carrer, donat que l’
ajuntament d’Ascó
no va cedir cap local
per fer l’acte
informatiu.

I, finalment, divendres passat va tenir lloc un acte a la Llanterna, a Móra d’Ebre, molt ben organitzat per Esquerra i contra el cementiri nuclear, amb la intervenció de Sergi Saladié, Marcel Coderch, Bernat Pellisa i Lluís Salvador. Tots quatre van fer intervencions clares, concises, contundents i ben argumentades contra l’enclavament del cementiri nuclear a la comarca parlant cadascú des de la seua vessant. 

Realment aquesta vegada ¡No Passaran!