Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Abril: PEGASUS espia polítics, advocats, activistes…

0
Publicat el 13 de juny de 2022

Dilluns de Pasqua va saltar la notícia tot i què feia molts mesos que els afectats en tenien constància. No és un tema menor que hi hagi espionatge per part d’un estat a activistes, polítics, advocats… tots ells independentistes; sigui a través del seu telèfon, sigui a través del telèfon de persones de l’entorn. El cas és greu perquè atempta als principis democràtics, als drets fonamentals. Segons el New Yorker, l’espionatge va començar al 2018, però se n’han trobat indicis que hi hauria alguns telèfons punxats des d’abans. Tot plegat un gran despropòsit.

L’investigador del Citizen Lab John-Scott Railton en la seva intervenció a la roda de premsa al Parlament Europeu convocada en resposta a l’esclat del cas d’espionatgs ‘Catalangate’

(més…)

Litterarum 2022, torna la fira!

0
Publicat el 10 de juny de 2022

Els darrer cap de setmana de maig hi ha la cita obligada de Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc. Enguany era ja la quinzena edició de la fira d’espectacles literaris i la dinovena de la Fira del llibre ebrenc. Litterarum i la Fira del Llibre ja són un clàssic de les Terres de l’Ebre que cada any tenen més visitants per veure teatre, escoltar música o per seguir les novetats editorials. La nova direcció de Gemma Sastre s’estrena amb bona nota. Anem a fer una mica de repàs del què va donar de si la cita morenca.

Gemma Sastre a la inauguració de la Fira.

(més…)

Publicat dins de Llibres | Deixa un comentari