Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Va de llibres…

0

He pogut assistir a un parell de presentacions de llibres que m’han agradat molt. Són llibres molt diferents, però amb punts en comú. El primer va ser a El Pati Blau, que és un punt de trobada mensual, una tertúlia entorn una proposta literària que té lloc a Esplugues de Llobregat. Em va semblar bonica la tria del nom:

“Cadascú ha de tenir
la seva cambra
i un pati blau
on passejar els seus dubtes”

va escriure la poeta Montserrat Abelló, recentment desapareguda. Així, el darrer dijous de cada mes, i de la mà de Carme Porta, s’obre un espai per a lectura, la conversa i la reflexió entorn una proposta.

llibre IVF

I visqueren felices“, és un llibre distès, de fàcil lectura, 22 historietes sobre dones que tenen un final feliç. Segurament, van dir, és el primer llibre que conté històries de dones amb dones amb final feliç, no és poca cosa. i visqueren felices

Aquí teniu d’esquerra a dreta: Carme Porta, Carme Pollina i Heura Marçal durant la presentació.

L’altre llibre va ser presentat al Centre de Lectura de Reus, un dels llocs emblemàtics de la capital del Baix Camp. Acompanyats de piano i veu, vam asitir a una bonica vetllada. El llibre és un assaig filosòfic a cura de Fina Birulés i a càrrec de Carme Porta en l’edició. “Entreactes entorn de la política, el feminisme i el pensament“.

entreactes

Diu Montse Barderi a Núvol:Llegir Fina Birulés és com posar-se ulleres quan es pateix presbícia. Ara acaba de publicar el seu darrer llibre Entreactes entorn de la política, el feminisme i el pensament, de l’editorial Trabucaire. Si ja és una bona notícia que un llibre d’aquesta qualitat es publiqui, encara ho és més que ho faci en català tenint en compte les dificultats de publicar filosofia en la nostra llengua. Una ocasió per fer allò que deia precisament Hanna Arendt: destacar els nostres tresors, esmentar-los, distingir-los i llegar-los a les generacions futures. Comencem a distingir i a defensar els nostres 12 noms que canviaran la nostra forma de veure el món. Fina Birulés, sens dubte, està als primers llocs de la llista”.

entreactes_reus

Coral Cuadrada, professora d’Historiografia, Arxivística i Història Medieval de la Universitat Rovira i Virgili, va assegurar durant la presentació que aquest llibre està destinat a ser llibre de capçalera, està fet per consultar-lo moltes vegades perquè cada vegada pots fer-ne una lectura diferent i extraure’n idees noves. Val a dir que, pròximament, hi haurà també edició en castellà des de l’Argentina.

Així que, ja ho sabeu, aquí teniu un parell de llibres per a afegir a la vostra biblioteca.

Publicat dins de Llibres | Deixa un comentari