Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Contra l’homofòbia i la transfòbia

6
Publicat el 17 de maig de 2015

Cada vegada que llegeixo notícies com aquesta, m’esgarrifo, com pot ser que encara passi això? Encara hi ha 76 països al món on l’homosexualitat és perseguida i penada, a vegades, amb la mort. Avui fa, només, 25 anys que l’homosexualitat va deixar de considerar-se una malaltia segons l’OMS. No fa pas tant. Molta gent del nostre país va patir la repressió, la persecució i la presó, només per estimar a qui llavors no es considerava convenient.

contra l'homofòbia i transfòbia

Avui és el Dia Internacional contra l’homofòbia i la transfòbia, precisament per a recordar aquests 25 anys que han passat. Encara queda molt camí per recórrer. Sortosament, a casa nostra, vam fer un pas important no fa gaire: el Parlament de Catalunya va aprovar una Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. És en aquest marc que ERC-Móra d’Ebre vam signar els compromisos amb LGTeBre contra l’Homofòbia i la Transfòbia el passat 10 de maig.

DSCN6520d

Volem aquest nou país lliure d’Homofòbia i Transfòbia i treballarem des de l’Ajuntament, en la mesura de les nostres possibilitats, per a aconseguir-ho. #Noupaís #Nouspobles #Móradónaperamés

IMG-20150517-WA0003-1contra l'homofòbia