Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Febrer: Més del 50% del vot és independentista

0
Publicat el 26 d'abril de 2021

Una de les fites que s’havia marcat l’independentisme era superar el 50% dels vots en unes eleccions i això va passar el 14 de febrer de 2021 per primera vegada en la història. Fa bo d’explicar malgrat que la participació va ser baixa, però això no dona menys crèdit als resultats. Molta gent es va quedar a casa qui sap si per por a la pandèmia o per esgotament electoral. El cas és que, com s’ha dit, l’independentisme va superar el 50% dels vots vàlids emesos i això és una gran fita es miri com es miri. Més, tenint en compte que la pandèmia ho ha capgirat tot, que l’enclaustrament obligatori al què hem estat (i estem) sotmesos provoca el patiment de molts. Molts amics estan en ERTO o amb poques perspectives de trobar feina. Veníem d’unes festes de Nadal complicades i anar, només, de casa a la feina i de la feina a casa no és bo per a ningú. En fi, que va anar menys gent a votar, i el que ja era una previsió es va convertir en una realitat. Però la realitat és tossuda i l’independentisme creix en percentatge de vots malgrat tots els esforços per a què sigui el contrari.

Font: Vilaweb

(més…)

Sant Jordi 2021, àvids de normalitat

0
Publicat el 24 d'abril de 2021

Feia uns dies que estava núvol i feia mal temps i l’alumnat estava més alterat que de costum. Però avui Sant Jordi ens ha portat un Sol esplendorós. Al matí hem sortit a fer jocs tradicionals a la vora del riu amb 1r i 2n d’ESO. Ha estat esplèndid. Hem xalat molt. Després d’estar tancats a l’aula durant tots aquests mesos s’ha agraït poder sortir i més encara quan el dia ha acompanyat tant. Feia calor i un ventet suau que ajudava a què el Sol fos més suportable. El contacte amb la natura és medicinal.

I la tarda ha estat de passeig de llibreria a llibreria i de roses en roses. En teníem moltes ganes tothom de tornar a comprar roses i llibres. A la floristeria del costat de casa s’han inflat a vendre’n i han fet net. A les sis de la tarda poques en quedaven a cap dels establiments de la població. I a les llibreries hi havia cua. Jo també n’he fet malgrat que tenia el llibre encarregat de feia dies. Aquest és el meu llibre per aquest Sant Jordi tan especial.

(més…)

22 d’abril, Dia de la Terra, neix Espaigea per a divulgar la geologia a Catalunya

0
Publicat el 22 d'abril de 2021

El 22 d’abril és el Dia de la Terra i em fa feliç explicar una bona iniciativa: avui ha nascut ESPAIGEA amb l’objectiu de promoure les Ciències de la Terra i divulgar la importància del coneixement geològic entre la ciutadania.

ESPAIGEA és el resultat d’una iniciativa conjunta promoguda per:

@CEC_cat Centre Excursionista de Catalunya [web]
@geologiaub Facultat de la@UniBarcelona on s’imparteixen els ensenyaments de #Geologia i #CiènciesDelMar [web]
@ICMCSIC Institut de Ciències del Mar (CSIC). [web]
@FCienciesUAB  Facultat de Ciències UAB. [web]
@upcmanresa UPC-EPSEM: Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa.[web]
@GEOCAMB_UdGCentre de Geologia i Cartografia Ambiental (UdG). Recerca en geologia ambiental, hidrogeologia, geomorfologia, riscos, impacte ambiental sobre medi geològic. [web]
@GEO3BCN_CSIC  Geosciences Barcelona (GEO3BCN – CSIC). [web]
@aepectAsociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra. [web]
@COLGEOCATIl·lustre Col·legi de Geòlegs de Catalunya. [web]
@museuciencies Museu de Ciències Naturals de Barcelona (MCNB). [web]
Seguirem amb interès les informacions per tal de poder-les divulgar; serà de gran ajuda no només per al professorat de la matèria sinó per a la ciutadania en general. Esperem tenir-ne més informació aviat.