Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

La protesta dins la protesta

0
La imatge de dues noies besant-se enmig de la protesta contra els matrimonis homosexuals va passar fa pocs dies a Marsella i ja ha donat la volta al món i a mi em sembla fantàstica la protesta dins la protesta. Avui sabem més coses d’aquestes noies gràcies a una entrevista segons explica Vilaweb. Les dues noies, heterosexuals, van protestar així davant els manifestants contra el matrimoni homosexual. La cara de sorpresa d’alguna senyora és memorable. I jo em pregunto, per què hi ha tanta gent intolerant? Em pregunto, què li pot afectar a algú si el veí o la veïna es casa amb algú del mateix sexe o volen adoptar fills? Em pregunto, per què hi ha gent contra l’avortament? La llei permet que algú pugui fer-ho, però no t’obliga a tu a fer-ho ni tant sols a estar-hi d’acord si algú ho fa, simplement dóna llibertat a què cadascú pugui actuar d’acord amb el que creu i sent i això em sembla un dret fonamental que hauria de ser universal…

Sóc d’un poble vora l’Ebre i reconec que no sé gaire coses de molts conciutadans. Sóc així de petita (molts em diuen despistada), potser perquè és el que he viscut a casa: tolerància i respecte per les idees dels altres, pensin com pensin, facin el que facin amb la seua vida privada si res del que fan coarta o ataca la llibertat dels altres.

Som al s. XXI, ja no hauríem de perdre temps i energies defensant coses que a mi em semblen obvies, però és evident que encara hi ha molta gent que no respecta als altres. La llibertat d’algú comença on acaba la llibertat de l’altre, no entenc quina llibertat retalla el que té una parella del mateix sexe, la senyora que decideix avortar o el que decideix adoptar o tenir una criatura, sigui sol/a, o en parella homosexual. Que totes aquestes persones puguin sentir-se lliures fent el que volen i desitgen no veig que ataqui la llibertat de ningú altre… o sí?