Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Sobre la mosca negra

0
A les Terres de l’Ebre estan “negres” amb les picades de la mosca ídem. He tastat una d’aquestes picades i encara tinc la marca a la cama. Em puc considerar afortunada, en conec molts que han hagut d’anar a urgències davant d’unes quantes fiblades del terrible insecte.

L’any passat em van recomanar un spray ruixat que només venien en una farmàcia de la zona perquè els productes habituals (relec, halley…), no feien res contra l’insecte i ho havien provat tot. No cal dir que l’ampolleta en qüestió et podia desestabilitzar el pressupost setmanal, i més si tens família nombrosa com és el cas del meu cosí i família que viuen en una sénia a la vora del riu, a tocar de Miravet. Una ampolleta de més et pot desequilibrar del tot el pressupost.

Enguany m’han explicat que, després de gastar-se carretades de duros en antimosquits de disseny, el millor remei per a evitar les picades és empotingar-se el cos amb una crema hidratant “la més barateta del súper” que té un efecte repel·lent extraordinari (suposadament només per a les minúscules bèsties en qüestió). No sé qui ho ha descobert, segurament una casualitat com tantes, però realment és molt efectiu segons m’apunten amics de Tortosa i de Móra d’Ebre.

Tot i això, la presència de la mosca (que enguany ha estat ruixada amb un producte per fer-la desaparèixer, sense gaire èxit), no deixa de ser un greu problema que esperem que les autoritats pertinents sàpiguen resoldre adequadament.

Per si ho voleu saber, la crema hidratant en qüestió és Natural Honey, tan senzill com això. Per si de cas ja n’he comprat al súper en previsió de vacances a la vora del riu Ebre.