Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Antoni Castells

0
Publicat el 5 d'agost de 2010
El dia a dia va molt de pressa i ja en fa quatre que va saltar la notícia: Antoni Castells no repetirà a les llistes del PSc-PSoE (les minúscules no són un error tipogràfic). Na Montserrat Tura s’ho està pensant. Són dos bons consellers socialistes i catalanistes, sembla. Sempre m’ha agradat Antoni Castells i la seua renúncia no ha fet més que confirmar el seu nivell polític. Veurem com acaba tot plegat, sembla que el PSc ho té magre per aconseguir prou diputats per tenir alguna cosa a dir al proper govern. Artur Mas té l’èxit a tocar, si no ho espatlla, però em temo que en Castells té raó quan diu que Mas té “poca categoria política” en referència a l’afirmació que va fer al conèixer la renúncia de Castells dient que és una “estocada al PSC”.

Sembla que la tardor serà calenta. Espero que no caiguin (com ha passat sovint), amb l’insult o les desqualificacions mútues, Antoni Castells no ho faria, té aire de gentleman. Ha demostrat fermesa, però al seu partit té les de perdre, com s’ha vist recentment en la votació a Madrid. És una incògnita què farà ara, però fan falta més homes i dones com en Castells al PSc o potser hi són i encara no s’han fet visibles. O vés a saber, potser és una punta de llança esperançadora que al si del PSc canviï alguna cosa per a arribar a ser realment PSC.

Jordi M. Boixader

0
Publicat el 2 d'agost de 2010

Jordi Martínez Boixader, Jordi M. Boixader, com es dóna a conèixer per evitar confusions amb en Jordi Boixaderas o Jordi Martínez, tots dos també actors, viu a Móra d’Ebre i és un artista polifacètic. El vaig conèixer fa molt temps, quan ell estudiava a l’institut del teatre a Barcelona. Llavors vam coincidir al mateix pis, una temporada molt estimulant en la què vam visitar cinemes, exposicions i, sobretot, teatres per tota la ciutat. Des de llavors no ha deixat de sorprendre’m amb les seues creacions, perquè si bé va iniciar-se en l’art de la interpretació (té una veu profunda i molt ben modulada i com a actor és molt autèntic i creïble), s’ha decantat des d’un temps ençà pels dibuixos. Ara té un projecte entre mans: 25.000 postales por la paz interior. Podeu veure també els seus dibuixos a El museo virtual i el podeu seguir al seu bloc.