Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall i Camps

Air Berlin: unes quantes preguntes

3
Publicat el 9 de juny de 2008

Per què una empresa alemanya, se suposa que potent, seriosa i ben documentada, permet la publicació d’un article ple de falsedats i insults? Per què el directiu que el signa s’ha reiterat en la seva postura sabent l’oposició que ha generat? Aquesta és la seva política d’empresa envers els clients que se n’han de servir?

Per què és tan gran el desconeixement del què significa la nostra llengua, que porta a casos com el d’Air Berlin? No són prou eficaços els nostres polítics i els nostres lobbys davant les empreses o els líders d’opinió internacionals? Per cert, Frankfurt està situat a Alemanya, no?

Què han fet les institucions espanyoles en el present cas per fer complir l’article 3.3 de la Constitució que tan diuen defensar? El cito textual: “La riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d’Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d’especial respecte i protecció” (la negreta és meva).

Per què l’ex-diputat Joan Puig ha reaccionat amb desqualificacions al seu bloc? Ara no s’ha banyat a cap piscina: simplement s’ha ficat de peus a la galleda. Quina necessitat hi havia de fer servir aquest to? Per què quan no actuem porugament ens passem de rosca, com en el present cas?

Publicat dins de Llengües | Deixa un comentari