Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

30 de novembre de 2007
0 comentaris

1 de desembre, manifestació

Demà pot ser un dia clau en el procés cap a la independència de Catalunya. La manifestació convocada "pel dret a decidir", expressió (obvietat més aviat) tan cara a Artur Mas, recorrerà el centre de Barcelona. Es preveu massiva i servirà, de moment, per desfogar-se després de tantes frustracions estatutàries, aeroportuàries, ferroviàries…  i tot el que no funciona a Catalunya, encara que no acabi amb -àries.

Animen a participar-hi quasi tots els partits polítics: benvinguts siguin. A la manifestació de febrer de l’any passat se’ls va criticar per tot el contrari. Felicitem-nos, doncs, de que ara es mullin els convergents, els aliats/enemics dels convergents, Esquerra i els seus diversos corrents i tendències, Iniciativa i tota la seva rècula de formacions adscrites, CUP, partits germans valencians i illencs…

Només faltaran el PSC, el PP i Ciutadans. Molt indicatiu. S’agraeix la coherència dels dos darrers i es deplora la miopia, una vegada més, del PSC i el seu sotmetiment al PSOE de la senyora Magdalena. Ai, sociates! Aneu més perduts que un pop en un garatge!

Tampoc hi seran presents de manera oficial els sindicats. Rectifico: els grans sindicats (UGT i CCOO), perquè el fet de posar-los tots en el mateix sac en el meu post d’abans-d’ahir ha originat una àmplia i interessant controvèrsia amb un blocaire de la CGT que encara dura a nivell de correus privats.

Assistiré a la manifestació. Perquè? Perquè vull unir-me a les mils de veus que protestaran pel tracte que rep Catalunya els darrers temps, des de l’escanyament financer fins a la mala gestió de les infraestructures, des dels insults fins els boicots, des de les retallades de l’estatutet fins a l’aixecada de camisa dels papers de Salamanca… Perquè estic orgullós de que per fi la societat civil, aquesta societat que ha estat tan criticada per la seva passivitat, torni a prendre la iniciativa. Perquè els grans mitjans de comunicació, sospitosament, no s’en fan gaire ressó (per cert, a la sessió de control a la Corporació Catalana de Ràdio i TV, avui en Joan Ferran del PSC ha tingut la barra de dir que TV3 és anti-governamental, i el president Joan Majó ha tingut la barra de respondre-li que TV3 és absolutament independent).

Tots podríem donar més perquès d’assistència a la mani de demà. Sigui per la raó que sigui, allí ens trobarem tots, més a prop de l’objectiu final.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!