Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

4 d'abril de 2011
4 comentaris

Posar a caldo Reagrupament

En el transcurs de la concentració de dissabte a la plaça Sant Jaume (sí, la de les 800 persones segons l'”objectiva” guàrdia urbana), un amic (diré el pecat però no el pecador) em suggereix que dediqui un apunt a posar de volta i mitja a Reagrupament per la frustrada coalició amb Solidaritat a les eleccions municipals de Tarragona.

No faré tal cosa. Ser més bocamoll del compte als blocs o a les xarxes socials ha resultat ser contraproduent quan es buscaven determinats objectius. N’hem tingut algun exemple recentment. Reagrupament ha acabat prenent unes decisions després d’unes zigazagues no massa coherents, tot sigui dit de passada. Ja és prou grandeta. Les seves raons ha tingut.

Però no va per aquí la cosa. No cauré en la temptació de posar a caldo la formació política més propera, sobre el paper, a Solidaritat. I per sobre de tot no donaré gust als nostres enemics. Massa actituds caïnistes ens han portat a uns espectacles lamentables que ja van bé a qui ens vol mal. Només cal fer un volt pels digitals i els seus comentaris, o endinsar-se en aquest immens safereig anomenat Facebook. Hem d’acabar amb aquest joc vergonyós.

Solidaritat, Reagrupament, Esquerra, les CUP, un sector de Convergència, fins i tot Iniciativa… tots som com una gran família que, com totes les famílies, té les seves desavinences, les seves baralles entre cunyats i els seus plets per herències, però alguna cosa ens uneix. La famosa unitat de l’independentisme, tan mitificada, tan suada, potser és això: arribar a una mena d’entente cordiale entre tots mentre dediquem les nostres energies a combatre el verdader enemic, que no cal dir quin és.

Quan siguem lliures del tot, ja ens tornarem a esbatussar entre nosaltres. Serà molt divertit, però paciència, perquè encara no és l’hora.

  1. J em perdonaràs però amb CiU l’únic que uneix la CUP és la U i la C i cap de les dues volen dir el mateix. Què hi té a veure la CUP amb qui està malmetent el país, robant la sanitat a al amjoria per tal que els empresaris del sector es folrin? Què té a veure CiU amb la CUP quan els primers de l’únic que es queixen és de no poder robar amb mes impunitat?

  2. Completament d’acord amb el teu raonament, Jordi. És una tasca dificil, però si no som capaços d’aconseguir aquests lligams de col·laboració i armonia entre totes les forces independentistes serem una d’aquestes families que solament fan riure a tots els altres.

  3. Si home, has fet un munt de comentaris posant a parir Esquerra, i ara te les dónes de magnànim. I a sobre vols que ens ho creguem?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!