Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

17 de novembre de 2010
0 comentaris

Eleccions al Parlament’10 (4: Tortosa)

La crònica

Dimarts, 16 de novembre de 2010. Toca anar a Tortosa (a la foto), on s’hi celebra l’acte central de campanya de Solidaritat Catalana. El Teatre-Auditori Felip Pedrell registra una molt bona entrada per sentir els “tres tenors” (Alfons López Tena ja s’ha recuperat de la indisposició que li va impedir venir a Tarragona). Presentació a càrrec de Caritat Garcia, la número tres de la llista. Tots els oradors, que no s’obliden dels problemes de les Terres de l’Ebre (transvassament, cementiri nuclear, pagesia… a més de l’oblit barceloni), tenen unes intervencions remarcables, però el moment culminant el protagonitza Hèctor López Bofill, que aprofita l’avinentesa de que a la sala es troba un senyor de 90 anys, de nom Joan Ferré, ex-combatent a la Batalla de l’Ebre, tot finalitzant el seu discurs visiblement emocionat: “si ell (referint-se a Ferré) va posar la seva vida en perill en defensa de la nostra llibertat, què us costa a vosaltres ara aconseguir-la amb una simple papereta el 28 de novembre?”. Ovació.

Ja són les deu tocades d’una freda nit tortosina i uns quants encara tenim humor d’anar a sopar (millor dit, com se sol dir “a menjar alguna cosa”) mentre parlem de com va la campanya.

La frase pescada al vol

“Naltros ja vam fer el que havíem de fer. Ara us toca a valtros”, dit en petit comité pel senyor Ferré, que a la seva edat conserva una envejable fortalesa física i claredat mental.

La reflexió

Ascó continua tenint números per albergar el cementiri nuclear. Si Catalunya tingués un estat propi seria ella qui decidiria sobre aquest tipus d’instal·lacions, independentment de que siguin addients o no. Nosaltres decidiríem la política energètica del país.

Els adversaris (avui: Plataforma per Catalunya)

La candidatura xenòfoba presenta com a cap de llista una tal Myriam Muñoz Román, de Calafell, una persona que opina que l’Islam s’hauria d’il·legalitzar. Així, tal qual sona. No val la pena seguir parlant-ne.

L’agenda

Dijous, 18 de novembre. Acte electoral de Solidaritat Catalana per la Independència a l’Arboç. A l’Auditori, a les 20,00 h.

Dijous, 18 de novembre. Acte sobre la viabilitat econòmica de la Catalunya Estat, coorganitzat per SCI i el Cercle Català de Negocis. A la Cooperativa de Cambrils, a les 20,00 h.

Divendres, 19 de novembre. Acte electoral de SCI a Amposta. Al Casal, a les 19,00 h.

Divendres, 19 de novembre. Acte electoral de SCI a Valls. A l’Ajuntament, a les 20,00 h.

Divendres, 19 de novembre. Acte sobre la viabilitat econòmica de la Catalunya Estat. A la Cambra de Comerç de Tarragona, a les 20,00 h.

Divendres, 19 de novembre. Acte electoral de SCI a Flix. A Ca Don Ventura, a les 20,30 h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!