Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

8 de maig de 2011
0 comentaris

Municipals’11 (3: el calçat dels nostres polítics)

L’agenda

Dissabte, 7 de maig de 2011

Vespre electoral a Reus. Malgrat la inoportuna i persistent pluja, molta gent s’acosta al Palau Bofarull per conèixer la proposta que fa Solidaritat a la capital del Baix Camp. En el temps d’espera perquè comenci l’acte, em presenten el Josep Guia, veterà militant del PSAN de València. Quan s’asabenta que jo vaig de número 5 a Tarragona, deixa anar un comentari impropi del seu reconegut optimisme:

– així ho tens molt difícil per sortir…

Li replico que això mai no se sap -comentari també impropi del meu reconegut escepticisme. Admiro el Pep Guia, a pesar de la distància ideològica (que no nacional) que ens separa. És d’aquells polítics que té la gran satisfacció de poder defensar el 2011 les mateixes coses que defensava el 1975. Se’n diu coherència, d’això.

Comença l’acte. Parla en primer lloc la cap de llista de Reus, Dolors Solé, amb un discurs llegit amb considerable aplom per ser una nouvinguda en el camp polític. La segueixen dos membres del PSAN, el ja citat Guia i la Núria Cadenes, que com la cervesa allà on va triomfa, malgrat presentar-se amb unes espardenyes de color blau elèctric, de gust discutible. Tampoc està massa fi en el calçat el darrer orador, Uriel Bertran, que porta unes vambes Munich (sí, aquelles que fan una “x”) que queden fatal amb la roba relativament formal que du. Afortunadament, el discurs sí és l’adequat. Em quedo amb el moment que ens recorda que estem fent història: podrem explicar als nostres descendents que vam poder viure el procés de consecució de la independència de Catalunya. Tota una responsabilitat, d’altra banda.

L’agenda

Dimecres, 11 de maig, 20,30 h, a l’Associació de Veïns La Unió de Sant Pere i Sant Pau, de Tarragona. Trobada amb el cap de llista de SI, Xavier Almagro.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!