Manifestació feixista a Tarragona

Tarragona serà notícia el proper diumenge dia 12 per la manifestació feixista (el neo sobra) convocada per Alianza Nacional. Dues notes.

Primera. Resulta paradoxal que grups o ideologies contraris als principis democràtics puguin beneficiar-se i fer ús d’aquests principis per fer sentir la seva veu, però aquesta és la nostra grandesa. Des d’aquest punt de vista, em sembla correcte que es permeti l’esmentada manifestació, encara que costi d’acceptar. Com a reacció a la desfilada nostàlgica s’ha convocat una concentració de rebuig, amb el conseqüent risc d’enfrontaments o de desordres públics. Això és el que voldrien ells: que se’ls prohibís la marxa (que farien igualment) i que hi haguessin disturbis, que capitalitzarien a favor seu. No els fem aquest favor, doncs.

Segona. Han aparegut uns cartells anònims enganxats pels carrers tarragonins blasmant la manifestació del 12 d’octubre i afegint que Ballesteros (l’alcalde) n’és responsable per permetre-la. Francament, s’ha de ser miserable per fer córrer aquesta desqualificació de qui ha declarat expressament estar en contra de la marxa (cosa ben lògica, d’altra banda), sense tenir competències per a impedir-la. La guerra bruta de la política arriba a aquests extrems.