Per si no ho sabíeu, s’acosten eleccions

Comencen a ser abundosos els anuncis institucionals, les presències pluriubiqües de determinats polítics i les declaracions més inversamblants (què prometran demà, rebaixes d’impostos o propines per cada fill?): s’acosten eleccions.

Sí, s’acosten eleccions espanyoles, i a la convulsa Catalunya de plataformes, debats, manifestos i propostes sobiranistes es planteja una pregunta: què hem de fer als comicis? Com hem de traduir electoralment tota l’emprenyamenta? Alternatives que circulen:
1) Votar partits dels nostres (els que no depenen de Madrid, per si algú no ho ha entès). A favor: si hi ha d’haver diputats catalans, que siguin dels partits de l’1-D. En contra: un comença a témer que el procés sobiranista no es farà amb els partits sinó a pesar dels partits, i per tant hi ha la temptació de castigar-los, a tots.
2) Abstenir-se, que s’ho confitin, ja s’ho faran. A favor: el cos ens ho demana, i el cos a vegades demana una mica d’atenció. En contra: és lleig no exercir un dret del qual estan privades tantes persones al món.
3) Vot nul, amb una llegenda consensuada. A favor: permet, malgrat tot, "elegir" una opció. En contra: no és seriós i queda una mica friqui.
4) Vot en blanc. A favor: una gran quantitat de paperetes en blanc, netes, mudes, serien molt "cridaneres". En contra: per molt "cridaneres" que fossin, potser no les "sentiria" qui més les ha de sentir.
Així està el pati. El company blocaire Xavier Mir, que no es cansa de donar voltes a la qüestió, opina que des de la catosfera ha de sortir una proposta consensuada a manera de consigna electoral. Ens hem de plantar, sí, però com?

Des d’un altre àmbit, ja s’ha llançat una proposta i aquesta la penso seguir: a la papereta del Senat no votar cap candidat sucursalista, inclosos els de l’Entesa. El boicot ha de ser contundent en aquest sentit.

El debat és obert. S’acosten eleccions i s’ha de notar que les coses estan canviant, ara sí, al nostre país.