Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

28 de juny de 2014
2 comentaris

‘Prost!’ (festa dels 10 anys de blocs a Vilaweb)

L’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona va ser l’escenari ahir de la festa dels deu anys dels blocs de Vilawwb. No havia estat mai en aquest edifici (de fet, em sonava vagament i no tenia ni idea d’on era situat), edifici que bé mereix una visita per se (els enormes dipòsits de coure donant la benvinguda a banda i banda de l’escala principal, els diversos vestigis del que havia estat la fàbrica pulcrement restaurats o un expositor ple d’objectes relacionats amb la marca, que vaig descobrir al costat dels lavabos). I al costat de tots aquests motius d’interès, ahir el focus estava en la trobada dels blocaires, molt més del centenar que preveia Vicent Partal, segons li vaig sentir dir en el moment d’accedir a la Fàbrica.

L’acte va ser distès, agradable, potser un pelet més fred del que havia previst. La segona i última crítica va ser un cert descontrol en el capítol “vitualles”. Els canapès (boníssims) van desaparèixer en un tres i no res degut a la seva situació (dolenta) al costat d’uns cambrers que no paraven de servir els tres tipus de cervesa de barril (Damm, òbviament) i altres begudes. Ara que m’hi fixo, les cerveses són com els blocaires: n’hi ha de tot tipus, clares, fosques, lleugeres, carreguedetes, sense, amb, de marca, artesanes, d’amunt i d’avall… Amb els blocaires passa el mateix, som de moltes procedències, maneres de pensar, caràcters personals… però, com les cerveses, totes entren bé: cadascú té les seves preferències, però totes són agradables al paladar.

L’acte va consistir en el passi d’un video amb un recull d’intervencions dels nostres blocaires més patums (dit sigui amb tot el “carinyo” possible), seguida de quatre discursos: Joan Josep Isern, el protoblocaire de les totxanes, exhibint ufanosament els números d’apunts i de visites; Saül Gordillo, verdader notari de la intensíssima activitat del sobiranisme català a internet, els fruits de la qual aviat collirem; Jaume Ciurana, actual regidor de Barcelona, que va posar un punt d’emoció llegint un apunt personal, ple de quotidianitat, una excepció en la regla d’un bloc bàsicament polític; i Vicent Partal, el capità del vaixell (o l’alcalde d’aquesta mena de barri gran que és Vilaweb) del qual, de les moltes coses interessants que va dir, en destaco el seu captaniment en fer un periodisme rigorós i honest, lluny del que practiquen molts mitjans i que consumeixen amb fruïció més ciutadans dels que voldríem.

D’entre les celebrities que es van deixar caure, vam veure l’eurodiputat Ramon Tremosa, el periodista Joaquim Maria Puyal, l’ex-consellera Carme-Laura Gil i el poeta de Palamós Josepmiquel Servià, entre d’altres. En el capítol més personal, vaig tenir el gust de xerrar llargament amb els companys blocaires Roser Giner, Narcís Llauger i Josep Font, i de comprar Sobirania.cat, de l’abans esmentat Gordillo, que em va dedicar gentilment.

L’acte va ser tot un èxit i va demostrar que el món dels blocs està plenament en forma. En un moment d’eclosió de Twitters, Facebooks, Whats App i altres maneres-Kleenex de comunicar banalitats i vaguetats, el relativament antiquat sistema de confegir articles (deu anys són una eternitat a internet), prenent-se el seu temps tant redactor en escriure’l com lector en llegir-lo, es demostra més necessari que mai. I si els blocs són de la qualitat humana i literària dels de Vilaweb encara més.

Felicitats a tots per aquests deu anys. Prost!

[Imatge: foto Bolibcn, www.barcelonarocks.com]

  1. Bona i original, la teva comparativa entre cerveses i blocaires !

    M’haguès agradat coincidir amb tú durant la festa, però bé, ja tindrem potser alguna altra oportunitat.

    Felicitats pel teu bloc !
    Francesc.
     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!