Adéu a L’Estel d’Or

L’Estel d’Or tanca portes. Es tracta d’un taller d’enquadernació fundat a Tarragona el 1966, és a dir que ja tenia uns anyets. Ara la mestressa es jubila i el local, situat al carrer de les Escales d’Arbós, al costat de l’Ajuntament, canvia l’orientació del negoci. Pel que fa als treballs d’enquadernació, el relleu l’agafa la impremta Virgili, molt a prop de l’Estel i també de llarga tradició.

Durant molts anys, anar a l’Estel d’Or ha constituït per a mi pràcticament una rutina. Hi portava a relligar, de mica en mica, les moltes publicacions o col·leccionables que guardo a casa. El resultat, uns volums excel·lentment enquadernats amb aquell savoir-faire dels artesans d’abans. És una llàstima que es perdi un negoci d’aquestes característiques, però és ben cert que vivim en un món que cada vegada valora menys la lletra impresa, la bibliofília, l’edició de qualitat… Dictadura de les noves tecnologies? Indiferència d’una societat mig analfabeta? Sector econòmicament poc rendible? Qui sap.

Un pensament a “Adéu a L’Estel d’Or

  1. Hola Jordi,

    Doncs a mi també m’ha sabut greu assabentar-me’n que l’Estel d’Or ja no hi és, si bé un any després. Ho he sabut pel teu blog (gràcies). Feia temps, més d’un any evidentement, que no hi portava coses a enquadernar, i ara que ho pensava fer, no em contesten al telèfon, miro per internet i trobo la teva notícia de l’any passat.
    Doncs sí, sap greu que es perden aquestes coses artesanals i ben fetes, i amb l’amabilitat i correcció d’abans.
    Salutacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *