Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Publicat el 17 de maig de 2015

Contra l’homofòbia i la transfòbia

Cada vegada que llegeixo notícies com aquesta, m’esgarrifo, com pot ser que encara passi això? Encara hi ha 76 països al món on l’homosexualitat és perseguida i penada, a vegades, amb la mort. Avui fa, només, 25 anys que l’homosexualitat va deixar de considerar-se una malaltia segons l’OMS. No fa pas tant. Molta gent del nostre país va patir la repressió, la persecució i la presó, només per estimar a qui llavors no es considerava convenient.

contra l'homofòbia i transfòbia

Avui és el Dia Internacional contra l’homofòbia i la transfòbia, precisament per a recordar aquests 25 anys que han passat. Encara queda molt camí per recórrer. Sortosament, a casa nostra, vam fer un pas important no fa gaire: el Parlament de Catalunya va aprovar una Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. És en aquest marc que ERC-Móra d’Ebre vam signar els compromisos amb LGTeBre contra l’Homofòbia i la Transfòbia el passat 10 de maig.

DSCN6520d

Volem aquest nou país lliure d’Homofòbia i Transfòbia i treballarem des de l’Ajuntament, en la mesura de les nostres possibilitats, per a aconseguir-ho. #Noupaís #Nouspobles #Móradónaperamés

IMG-20150517-WA0003-1contra l'homofòbia



  1. No sóc partidari de cap tipus de discriminació, raó per la qual no sóc partidari de la llei que el parlament català va aprovar, i que discrimina negativament als qui no som homosexuals o transsexuals, ademés de poder incriminar penalment de forma totalment gratuïta i sense fonament legal als no partidaris de l’homosexualitat i la transsexualitat.

    Li enllaço amb un artícle/manifest contrari a aquesta llei:

    http://protestantedigital.com/espana/34074/AEE_y_la_ley_catalana_de_derechos_LGTB

    http://www.aeesp.net/pdf/comunicados/2014/20140901AEE_LeyLGTBCatalunya.pdf

    Atentament

    1. Disculpi el retard en la resposta, no l’he pogut llegir fins ara.

      Li agraeixo els enllaços que clarifiquen la seua postura. Suposo que vostè sap que aquesta llei ha estat molts anys gestant-se (més de 10), que s’ha parlat molt, s’ha consensuat molt i s’han tingut en compte moltíssimes opinions de molts col·lectius diversos, a banda dels representants polítics i dels experts. I ha estat aprovada per una àmplia majoria del Parlament, no per un únic partit polític: El ple ha aprovat aquest matí la llei de drets de persones gais i lesbianes i contra l’homofòbia, amb els vots a favor de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA, C’s i la CUP i el vot en contra del PPC i, en diversos punts, dels diputats d’UDC http://www.parlament.cat/web/actualitat/noticies?p_id=158347434.
      No sempre tothom pot estar d’acord en tot, clar, però la Llei és un avenç important, i estic contenta que el meu país sigui capdavanter en això.

      Salutacions.

    2. Per a mi aquesta llei no és cap avenç vers una justícia justa. Simplement pel fet de penalitzar “opinions” que en cap cas es poden titllar de fonamentar l’odi, i en fer que el “culpable” hagi de demostrar la seva innocència. La bonhomia d’una llei no és pot messurar pels anys que han calgut per fer-la, ni pels suports obtinguts.

      Hi ha un fet objectiu: el lobbi LGTBIZetc és molt poderós, i la gran majòria de les forçes polítiques volen estar-s’hi bé.

      Atentament

    3. Té raó que la bonhomia d’una llei no es pot mesurar pels suports, però diu molt de qui la rebutja i qui li dóna suport. En aquest cas, queda tot dit. Si busca els diaris, no trigarà gaire a trobar casos d’homofòbia. També entre adolescents. És millor educar que prohibir, això segur, però potser mentre s’educa també calen mesures dissuasives.

      Salutacions

    4. No sóc partidari d’aquesta llei.
      I a nivell parlamentari m’és igual qui li dóna suport o qui la rebutga… Les meves opnions no han de ser mediatitzades pels [suposats] suports o rebuigs que reb a nivell parlamentari.
      És veritat que a tot arreu hi han mostres d’homofòbia. Però no em negarà també que per tot arreu, també, hi han mostres d’apologia de la homosexualitat, I la propaganda anti-“família heterosexual” desde tribunes de poder també és una realitat qüotidiana.

      En aquest assumpte dels comportaments sexuals/afectius de la gent, de ben segur que és millor educar amb el respecte a la persona però en “cantar les veritats” pel que fa a certs comportaments gens saludables (tenint com a salud els quatre punts cardinals de salut física, mental social i espiritual). I amb aquesta llei, potser punts claus d’aquesta educació cauen dins de la punitat.

      Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, LGTBI+ per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent