Josep Pastells

Inventari de sensacions

Miracle a Badalona el primer cap de setmana d’abril

El bon amic i actor Josep Anton Fernández (Badalona, 1966) m’informa que del 3 al 5 d’abril tornarà a pujar als escenaris per representar l’obra Anna Sullivan (El Miracle). En aquest cas, a més de veure bon teatre hi ha un altre motiu per desplaçar-se a la Cooperativa La Moral (C/Güell i Ferrer 86-92 de Badalona, Metro L-2 Pep Ventura): la recaptació de la funció del divendres 3, que comença a dos quarts d’onze de la nit, es destinarà a finançar beques d’investigació per al tractament de malalties degeneratives, com la mucopolisacaridosi i síndromes relacionats, que afecten sobretot a nens perquè la majoria dels afectats no arriben a l’edat adulta.

Inspirada en una obra escrita per William Gibson a partir d’un cas real, la peça elegida en aquesta ocasió per la companyia La Moral ens parla entre altres coses de l’inquietud humana per l’aprenentatge i la capacitat de superació davant les adversitats. És la història de Helen Keller, una noia cega i sordmuda, sense tractament ni educació fins els catorze anys.

De l’aïllament a la claror

Helen, per tant, viu tancada en un terrible món de silenci i foscor des de la seva infància. Mai no ha sentit la veu de la seva mare, ni tampoc l’ha vist. Fins que apareix Anna Sullivan una jove mestra que ha recobrat la vista fa molt poc temps i que, agafant a Helen de la mà, la porta exclusivament pel tacte, l’única eina que té per comunicar-se, a un viatge miraculós. Des del temor i l’aïllament fins la felicitat i la claror.

Missatge d’esperança

Portada a la gran pantalla el 1962 per Arthur Penn, l’obra de William Gibson ha estat versionada moltíssimes vegades. No és gens estrany, perquè per sobre de tot transmet un missatge d’esperança. Segur que l’adaptació de la companyia La Moral està a l’altura de la història. El dissabte 4, l’obra es representa a les deu de la nit i el diumenge 5, a les sis de la tarda. Si podeu, però, aneu-hi el divendres 3. La causa s’ho val.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.