Josep Pastells

Inventari de sensacions

‘Migració internacional’, de Carlos Lapeña

Publicat el 19 de maig de 2009 per giusepe

Els dibuixants Fernando Ferro i Fernando Puente i els escriptors José Luis Esparcia i Carlos Lapeña van presentar fa poc a Madrid una nova publicació del seu Corrillo de diletantes, una mena de diari independent que acostuma a oferir una visió gens indulgent de la nostra societat. En aquest cas, aprofundeixen en les migracions, un fenomen que ens afecta o ens hauria d’afectar a tots.

Carlos Lapeña Morón (Cuenca, 1962) és un enamorat dels relats breus i la poesia. Escriu des de fa un grapat d’anys i ha guanyat premis tan prestigiosos com l’Ala Delta de literatura infantil. Amb el seu permís, tradueixo al català un dels textos amb què va col·laborar en el darrer Corrillo de diletantes. Si us agrada (segur que sí) ja en traduiré algun més.

Migració internacional

És el color de la meva pell? Són, potser, els meus trets? Es tracta de la meva religió, del meu sexe? O hi ha un altre motiu per tant de recel i rebuig? És pel meu país d’origen? Per la meva forma de parlar? Pel cabell? O potser tindrà alguna cosa a veure amb la meva indumentària? Serà per la meva jaqueta de cotó, els meus texans, les meves sabates transpirables? O tot plegat és provocat pels meus anells i el meu rellotge de polsera? Per les meves ulleres de sol? Pels meus diners? Pel fet que deixo poca propina? No sé, noia, quina gent més rara, hauríem hagut d’anar a Puerto Vallarta, que allà acordonen la platja de l’hotel i estem sols, m’han dit.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.