Josep Pastells

Inventari de sensacions

Un bessó cada cop més atlètic

Quasi sempre corro sol, però de tant en tant tinc l’oportunitat de fer-ho acompanyat. Ahir, per exemple, vaig compartir entrenament amb un amic gironí que segur que s’identificarà sense problemes amb el títol del post.

El bessó és un múscul bàsic per a qualsevol atleta, i més encara per als corredors. En aquest sentit, els bessons ben formats i desenvolupats, aptes per recórrer grans distàncies o realitzar esforços explosius, són una de les principals característiques dels amants del running.

Bessó, bessons i bessona

Imaginem-nos per un moment un atleta de bessons ben formats que alhora pot ser qualificat, tot ell, de bessó. I és que té un germà, de nom Albert, d’exactament la mateixa edat i característiques físiques molt similars, quasi idèntiques. Contemplem també la possibilitat que aquest atleta bessó de bessons ben formats estigui casat amb una bessona, de nom Montse.

Identifiquem-lo ja: Josep Maria Falgueras

Situem-nos ara en la més estricta de les realitats: l’atleta bessó de bessons ben formats i casat amb una bessona existeix. I és amic meu. I viu a Girona, treballa a Girona i corre a Girona. El seu nom? Josep Maria Falgueras. 46 anys, prim, morè, cada cop més fibrós i amb uns bessons més definits.

Esforços i recompenses

Per alguna cosa surt a córrer cada dia. Mitja hora a bon ritme, amb pujades i baixades, mantenint-se fidel a la filosofia que diu que cada esforç té la seva recompensa. I quines són les recompenses de les seves gambades i esbufecs? Moltes, però en podríem destacar sobretot dues: un físic cada cop més afinat i una ment més atenta i desperta.

Un magnífic exemple

De fet, en Josep Maria és un magnífic exemple dels beneficis que provoca la pràctica del running. Conec pocs atletes aficionats tan entusiastes i disposats al sacrifici, tan compromesos i humils, tan conscients que, per tòpic que soni, la ment i el cos són indestriables. Per tot plegat, ànims i endavant, company!


  1. Recordo que fa quinze o vint anys, a les curses que anava, era habitual veure-hi dos germans bessons d’Igualada. Devíen tenir uns seixanta anys i eren idèntics. Es deia que havien corregut en bicicleta de joves, i tenien una imatge bastant habitual en els ciclistes, no eren gaire alts, i els coneixíem pels germans Dalton. Al contrari dels americans, aquests eren unes molt bones persones, tot i que les males llengües, deien que quan corrien en bicicleta, alguna vegada s’havíen rellevat un a l’altre a la meitat d’una cursa, però segur que devia ser mentida.

  2. Sí, Bea, sens dubte jejeje.

    Això que dius, Toni, sempre m’ha semblat que seria molt interessant. Tenir un germà bessó i poder-se canviar alguna vegada per ell, vull dir. Ignoro si l’Albert i en Josep Maria ho han fet algun cop, i tampoc no estic segur que estiguin disposats a confessar-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.