Josep Pastells

Inventari de sensacions

Un repte, potser un destí (50)

Acabo de fullejar un llibre interessant de Lofti el Ghandouri: ‘El despido interior’. Ve a dir que, per a molts, el treball s’ha convertit en una presó. Que, vist des d’una perspectiva empresarial, la resignació laboral i la desídia cap a la feina atempten contra la productivitat i els resultats de les companyies. Cadascú és responsable de la seva actitud, això no ho discutirem, però penso que la falta de compromís amb l’empresa és sovint una conseqüència de veure la feina com un procés mecànic en què la possibilitat de creativitat i d’aportació personal es redueixen a la mínima expressió.

En el meu cas, he descobert els múltiples avantatges de córrer. Sents certa llibertat (no absoluta, mai absoluta) i pots deixar lliure el pensament, una de les poques coses que mai no ens podran arrabassar.

Jo també t’estimo (5)

 

I és que abans d’aparèixer l’Agnès m’havia despertat milers de vegades al costat de la persona equivocada. Per comoditat, per evitar afers dolorosos o per una falsa cohe­rència que sovint em feia morir de pena. Tant se val, perquè l’Agnès va canviar-ho tot. No només vaig assumir que fins llavors no havia fet res més que perdre el temps i que en el terreny amorós m’havia limitat a xocar una vegada rere l’altra amb accions il.lògiques derivades d’errors del passat, sinó que també vaig entendre que havia arribat l’hora de ser honesta amb el que sentia i no permetre altres pells i petons que els que desitgés de debò. Sí, amb l’Agnès vaig començar a sentir-me lliure. L’estimava a ella, només a ella, n’estava convençuda.


  1. ¿Pueden ellos gobernar en tu cabeza y tu alma?

    Nadie es una isla, pero siempre hay espacio para la resistencia. Por eso celebro ver que detrás de una aparente resignación ruge el alma de un inconformista que sigue luchando por los pequeños milagros cotidianos.

    Sents certa llibertat es el mejor modo de pensar, aguardar, vivir. No hay un mundo de todos, pero sí un universo lleno de esferas variables en densidad y tamaño.

    Dicho de otro forma: cojunudo darse cuenta de que el funcionariado nos lleva desde unos tipos afiliados al convencionalismo. Pero mucho mejor sonreir y crear nuestras propias creaciones o pensamientos. Contra ese corte de mangas nunca podrán.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.