BALANCES OKTOBERFEST

Barrobés & Borges

16 de gener de 1973

Publicat el 15 de juny de 2010 per aniol

Notíces destacades d’aquell dimarts 16 de gener de 1973:

– Un incendi espectacular consumia l’edifici de les ambaixades d’Irlanda i d’Israel a la ciutat nord-americana de Boston.

– Richard Nixon anunciava que amb tota seguretat el divendres següent podria anunciar l’anhelat alto el foc a Vietnam. En aquell dia se sabia que la part vietnamita havia cedit en quatre punts molt importants.

– Golda Meir, la primer ministre d’Israel arribava a Ginebra (Suïssa) amb la intenció d’entrevistar-se amb el primer ministre de la Costa d’Ivori. La delegació africana desmentia aquest supòsit. Les mesures de seguretat que rodejaven Meir, extremes; ni tan sols els periodistes s’hi van poder acostar.

– En aquell llunyà setze de gener del 73 es va disputar el partit
d’anada de la primera edició de la Supercopa d’Europa, competició que
enfronta els guanyadors de la Copa d’Europa o Lliga de Campions i els
guanyadors de la copa de la Uefa, avui anomenada Europa League.
Aleshores la van jugar l’Ajax d’Amsterdam (campió de la copa
d’Europa’72) i el Glasgow Rangers, com a campió de la desapareguda
Recopa d’Europa del mateix any. El torneig va ser extraoficial, és a dir la Uefa no el va reconèixer perquè havia suspès durant un any l’equip escocès degut al
comportament indegut de la seva afició. Us recordeu no fa gaire d’un supporter britànic agafat a un arbre de les Rambles de Barcelona a punt de la inconsciència i el vòmit? Era del Rangers: els temps no canvien gaire. Malgrat tot, aquell enfrontament Ajax – Rangers es considera la Primera Supercopa d’Europa.

Naixement del dia: l’actriu nord-americana Josie Davies, actriu de sèries de televisió, entre d’altres Bones o CSI: NY. Si algú la coneix que aixequi la mà…


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.