BALANCES OKTOBERFEST

Barrobés & Borges

Escampar la boira

Publicat el 2 de gener de 2017 per aniol

Avui per primer cop a la meva vida m’he afaitat el cap. És l’estació final del meu trajecte vital capil·lar; a mi, que de jove (ai!) no em ficaven en una perruqueria ni a tiros, sí, a mi que pugnava per deixar llargues i més llargues les meves grenyes arrissades. Qui em vulgui veure que entri al meu compte de twitter i faci ‘follow’.

Donostia. Gener del 2015. La boira embolcalla la ciutat.
El Barça acabava de perdre 1 a 0 amb la Real. La boira embolcallava la ciutat. Donostia. Gener del 2015

He viatjat a SFG a escampar la boira. I a corregir una mica també, és clar. Durant el trajecte escolto el darrer disc de Sisa i reconec que em poso nerviós. Tant que l’admiro artísticament, els seus darrers tres discos em sonen exactament igual, cada cançó sembla sonar exactament igual. No sé què fer ni què pensar sobre aquest artista.

Demà matí me n’aniré a la platja amb bona lectura sota el braç. Entre ells el Cançoner de Petrarca, traduït per primer cop al català.

En vida de Laura.

Sergi Borges (@sergiborgesSB)

Passo el primer dia de l’any corregint

Publicat el 1 de gener de 2017 per aniol

Aquest primer dia de l’any passa com tots els primers dies de l’any: lànguid, eteri, hipnòtic, anestèsic.

No he dinat, ha estat un esmorzar llarg i tardà, i a la tele, al 33, he acabat de veure en opció mute el final de la pel·li El temple del sol de Tintin.

Alcorà s.XIII-XIV exposat a l'exposició de Llull, La màquina de pensar
Alcorà del s.XIII-XIV exposat a l’exposició de Ramon Llull, La màquina de pensar

A mitja tarda he començat a corregir un article d’opinió dels de 4rt d’ESO. Els hi corregeixo amb els mateixos criteris que els corregiran d’aquí poc la prova de competències bàsiques. He inventat un sistema numèric d’adaptació de les puntuacions de les CB amb el sistema de tota la vida, de 0 a 10. Sobre 25 punts de nota màxima, 15 punts és un 5. Les faltes que corregeixo són les mateixes de sempre, juntament amb construccions influenciades per la sintaxi castellana.

Coneixeu la bajanada aquella que diu que l’any que comença dependrà dels primers 12 dies? Cadascun dels quals simbolitzarà el mes corresponent i segons sigui el dia, així serà el mes. Així doncs, jo, el mes de gener, me’l passaré treballant.

Sergi Borges (@SergiBorgesSB)