BALANCES OKTOBERFEST

Barrobés & Borges

La xarxa d’internet i les seves velocitats de descàrrega

Publicat el 15 d'octubre de 2010 per aniol

Espectacular infografia que ens mostra un dels temes que més desconeixem –parlo per mi– a l’hora de connectar-se a la xarxa d’internet: les diferents velocitats amb què funcionen les descàrregues als països del món.

Per començar vull dir que sóc un perfecte ignorant d’aquestes qüestions, que em sembla que la meva connexió és de 6Mb i que l’antiga Telefònica –l’exuberant Movistar d’avui dia — em cobra una pasta bestial cada mes per la connexió, les trucades nacionals i l’antivirus ( i em sento prou babau quan quasi bé tothom paga la meitat que jo amb una altra companyia, o bé es connecta gratuïtament via wifi o compta amb no sé quantes mils d’ofertes de diverses noves empreses del ram que li descompten no sé què per no sé quant).

En aquest grafisme ens expliquen les velocitats de descàrrega mesurada en kilobits per segon (Kbps) i cada país té assignada una velocitat mitjana i una punta de velocitat màxima. L’estat espanyol —Ejpaññññña— no és que estigui molt ben situada la veritat. Bé, de fet, Espanya és l’última entre els països de la UE amb una velocitat mitjana de 2539 Kbps i un pic de màxima de 9340, la més baixa entre les velocitats màximes. Fins i tot Síria té una mitjana superior amb 3024 Kbps. Per a què després ens riguem dels països àrabs.

La reina d’Europa és Suècia amb una mitjana de 6181Kbps i una punta de velocitat de 19209, quasi 10000 Kbps més que aquí. A més a més és la quarta del món. La pregunta és: quant deu costar al mes una tarifa plana d’internet a Estocolm?

Jo pensava que el rei indiscutible seria el Japó, però només es troba en tercera posició. La reina mundial és Corea del Sud amb una mitjana de 12021 Kbps i una punta de velocitat màxima de 32708 Kbps. En segon lloc, Hong-Kong. La segona pregunta és: quant deu costar al mes una tarifa plana d’internet a Seul?

L’únic dubte que em queda del mapa és saber que ha passat amb Holanda que segons les dades dels països europeus té una mitjana de 5992 Kbps i en canvi és absent en el rànquing mundial. Hauria d’ocupar la cinquena posició mundial de ple dret.

Dit tot això, m’agradaria que algun expert en el tema ens pogués aclarir quina relació hi ha entre la velocitat de descàrrega i la velocitat de connexió que nosaltres tenim contractada. Una dada al respecte: sembla ser que la nostra connexió és de 6Mb, però és que al Japó la connexió és de 1000 Mb. És certa aquesta informació?

sergi borges

  1. La gràcia de tot l’assumpte és que, a sobre, països com Noruega paguen bastant menys que nosaltres (quant els seus sous són molt superiors). Va sortir la notícia a Tv3 i feien la comparativa de preus. Una vergonya absoluta. I a sobre, estafafònica encara diu que haurà de pujar preus i eliminar la tarifa plana perquè la gent “n’abusa”!!! QUINS COLLONS!!!

    G.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.